ZAMENA URBANOG MOBILIJARA: Novo "umivanje" Trga srpskih ratnika u Kraljevu (FOTO)

G.Ć.

29. 07. 2021. u 13:06

NAKON restauracije spomenika srpskim ratnicima i rekonstrukcije istoimenog trga u centru grada završenih pre nešto više od dve godine, na red je došla i zamena kompletnog urbanog mobilijara na omiljenom šetalištu Kraljevčana i svih onih koji posete grad na Ibru.

ЗАМЕНА УРБАНОГ МОБИЛИЈАРА: Ново умивање Трга српских ратника у Краљеву (ФОТО)

Foto: G.Šljivić

- Trg srpskih ratnika je i centar svih značajnijih dešavanja u gradu poput nedavnih koncerata, omiljeno šetalište i mesto gde Kraljevčani vole da posede i predahnu. Ideja je da se obnovi urbani mobilijar, odnosno na prvom mestu klupe za sedenje i na spoljnom i unutrašnjem obodu - kaže Marica Mijajlović, v.d. direktora JP za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

Foto: G.Šljivić

 

Prema njenim rečima, uz zamenu klupa planirano je i postavljanje novih kanti za otpatke, kao i uređenje dela trga kod Turističke organizacije gde se nalaze gradske česme.

- Već su obavljene konsultacije sa stručnim službama i ovdašnjim Zavodom za zaštitu spomenika kulture pod čijom je trg zaštitom. Vodićemo računa o funkcionalnosti, postojanosti i bezbednosti – dodaje Mijajlovićka. - Radovi će se obavljati sukcesivno i nadamo se da će do kraja jeseni trg dobiti novi sjaj.

  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a