OSTALO MESTA ZA DRUGI UPISNI ROK: U Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Rekovcu od ove godine uveden i smer kuvar

Z. Gligorijević

27. 07. 2021. u 15:54

POLJOPRIVREDNO-veterinarska škola u Rekovcu, koja školuje poljoprivredne, veterinarske i ekonomske tehničare, a od ove školske godine i kuvare, u četiri odeljenja upisala je u proseku po 19 učenika, što odgovara novim evropskim standardima.

ОСТАЛО МЕСТА ЗА ДРУГИ УПИСНИ РОК: У Пољопривредно-ветеринарској школи у Рековцу од ове године уведен и смер кувар

Foto: Z. G.

LJubiša Stevanović, direktor škole, veoma je zadovoljan što je tek uveden smer kuvar upisalo čak 20 đaka i što, posle četiri godine, ponovo imaju polaznike na smeru poljoprivredni tehničar.

- U dom učenika, koji prima 50 devojaka i 70 momaka, upisali smo 37 novih đaka, pa ćemo sa dosadašnjim imati 95 učenika. Novost je da učenici prvog razreda koji dolaze iz drugih opština imaju besplatan smeštaj i ishranu, finansira Skupština opštine – kaže direktor Stevanović.
On dodaje da je u drugom upisnom roku ostalo po 10 mesta u sve četiri godine, pa očekuju da ih popoune neraspoređeni, učenici koji polažu ili oni iz raformiranih odeljenja iz susednih opština, što je veliki uspeh.
- Kako bi đacima bio primamljiviji, Zavod za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja razmatra da zanimanje poljoprivredni tehničar, preimenuje u fito tehničar. Ukoliko se to dogodi, odmah ćemo da uvedemo taj smer, a razmišljamo i o nutricionisti za životinje – dodaje Stevanović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)