PODRŠKA ZA RAZVOJ BAČKE OPŠTINE: Šest milona dinara za projekte u Malom Iđošu

J. L.

26. 07. 2021. u 16:03

JAČANjE turističke infrastrukture i osnaživanje kapaciteta, kako u pogledu smeštaja, tako i drugih pratećih sadržaja, bili su, između ostalog, tema današnje posete Nenada Ivaniševića, pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Opštini Mali Iđoš.

ПОДРШКА ЗА РАЗВОЈ БАЧКЕ ОПШТИНЕ: Шест милона динара за пројекте у Малом Иђошу

Foto: J. L.

- Sekretarijat je u prethodnom mandatu opredelio oko 15 miliona dinara za projekte u Malom Iđošu, za privrednike i jačanje turističkih kapaciteta. Ove godine, putem konkursa projekti iz ove opštine dobili su oko šest miliona dinara, od toga je za oblast privrede usmereno tri, za turizam dva miliona dinara a ostalo je namenjeno zapošljavanju. Ideja je da formiramo jedinstvenu turističku ponudu Severnobačkog okruga - rekao je Ivanišević, dodavši da će Sekretarijat nastaviti da podržava lokalne projekte sa posebnim akcentom na manifestacijama koje privlače veliki broj domaćih i stranih turista.

Foto: J. L.

Sekretar Ivanišević predstavio je podsticajne programe koje Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam predviđa do kraja godine, odnosno raspisivanje javnih konkursa namenjenih ženskom preduzetništvu i manifestacijama.

Predsednik Opštine Mali Iđoš Marko Lazić istakao je da je podrška Republičke i Pokrajinske vlade od izuzetnog značaja za rast i razvoj sva tri mesta ove opštine.

- U toku je realizacija brojnih projekata, kao što su izgradnja eko-lovačkog doma, uređenje trga u Lovćencu, dok je u planu izgradnja banjskog kompleksa u Feketiću – najavio je Lazić.

Foto: J. L.

Posle sastanka zvaničnici su posetili "Katai salašu" u Malom Iđošu i Lovački dom u Lovćencu, koji predstavljaju nezaobilazni turistički resurs opštine Mali Iđoš, te predmet interesovanja domaćih i stranih gostiju već nekoliko decenija. Ivanišević i Lazić su obišli i lokaciju u Feketiću na kojoj je planirana izgradnja banjskog objekta sa pratećim sadržajem i infrastrukturom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju