OŠTEĆEN NOSEĆI STUB: Zatvoren most preko Zapadne Morave na putu Adrani-Oplanići (FOTO)

G.Ć.

23. 07. 2021. u 13:14

Zbog oštećenja jednog od nosećih stubova, most preko Zapadne Morave na lokalnom putu Adrani – Oplanići, kod takozvanog Jabučara, nedaleko od Kraljeva, do daljeg je zatvoren za saobraćaj.

ОШТЕЋЕН НОСЕЋИ СТУБ: Затворен мост преко Западне Мораве на путу Адрани-Опланићи (ФОТО)

Foto: G.Šljivić

Kako saznajemo, stub je oštećen usled prelaska preko mosta kamiona koji su prevozili teški teret, angažovanih na izgradnji „Moravskog koridora“ u neposrednoj blizini. Stručne ekipe su već izvršile “snimanje“ situacije kako bi se u što kraćem roku obavila sanacija oštećenog stuba i pronašlo alternativno rešenje za prolazak teške mehanizacije.

U ovdašnjoj lokalnoj samoupravi ističu i da su ovakve stvari neminovnost u blizini velikih gradilišta prilikom realizacije kapitalnih projekata, naročito kada su u pitanju dotrajali mostovi na lokalnim saobraćajnicama koji su minulih godina opterećeni i zubom vremena, i čestim udarima bujica i teškim teretima.

- Imamo uveravanja da će biti sanirana sva oštećenja - kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva. – Očekujemo i da će se obaviti ispitivanja kako bi se jasno definisalo kojim saobraćajnicama i mostovima teška mehanizacija može da prolazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna