POPLAVLJENA BANJA JUNAKOVIĆ: U Apatinu haos zbog poplava, osnovana grupa za pomoć građanima

J. L.

19. 07. 2021. u 16:59

ZBOG obilnih padavina i jakog nevremena, koje je proteklog vikenda pogodilo Apatin i okolinu, doneta je odluka da se formira tim kojem građani mogu da prijave eventualno nastalu štetu usled padavina.

ПОПЛАВЉЕНА БАЊА ЈУНАКОВИЋ: У Апатину хаос због поплава, основана група за помоћ грађанима

Foto: Radio "Dunav"

- Građani mogu da se jave u svoju mesnu zajednicu, brojevi telefona će biti dostupni i da pozovu Komisiju koja će izaći do kraja nedelje na teren i utvrditi eventualnu štetu, takođe u slučaju da imaju problem, da im je voda ušla u kuću, u podrume i da nisu u situaciji da to sami saniraju, mogu 24 časa da pozovu Javno komunalno preduzeće i čim bude slobodna pumpa, pojaviće se na toj adresi - istakla je Dubravka Korać, predsednica opštine Apatin.

Problem oko zadržavanja padavina na ulicama nastao je usled nedovoljnog oticanja atmosferskih voda, zbog toga što su nesavesni građani, bacanjem otpada u ove odvode, delimično ili potpuno onemogućili oticanje kiše.

- Sve punktove u gradu smo pokrili sa ljudima koji najviše radili na čišćenju tih slivnih rešetki, kako bi atmosferske vode bile odvođene na pravi način, takođe, bazirali smo se na rad naših crpnih stanica u opštini - rekao je Nebojša Smiljanić, direktor JKP „Naš dom“. - Takođe intenzivno radi na čišćenju kanala, kolskih prilaza, a sve u cilju toga da do zagušenja i eventualnog zadržavanja vode na ulicama, po dvorištima i u samim objektima ne dođe ponovo.

Usled jake kiše i izuzetno obilnih padavina koje su juče pogodile teritoriju Apatina, poplavljeni su objekti Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Junaković”, uključujući i preko 30 soba. Šteta je sanirana a svi radnici Specijalne bolnice su u pripravnosti, a spremne su i dopunske pumpe u slučaju novih padavina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)