POMOĆ ROMIMA IZ VRANJA: Podele paketa sa sredstvima za higijenu

J. S.

07. 07. 2021. u 15:02

U GRADSKOM parku u Vranju danas je održana akcija podele paketa sa sredstvima za higijenu romskim porodicama.

ПОМОЋ РОМИМА ИЗ ВРАЊА: Поделе пакета са средствима за хигијену

Foto: J. S.

Po rečima gradskog većnika Dejana Ivanovića, akciju organizuje Grad Vranje uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i donatora.

- Danas sprovodimo akciju podele higijenskih paketa pripadnicima romske nacionalne manjine, a narednih dana akcijom će biti obuhvaćene i ranjive kategorije stanovništva. U ovoj akciji, koja je samo deo aktivnosti koje sprovodimo od početka pandemije izazvane koronavirusom, biće podeljeno 1200 paketa. Cilj je da pomognemo građanima iz romskih naselja da uz vakcinaciju i minimum standarda za poštovanje preventivnih mera koje preporučuju lekari steknu imunitet i time sačuvaju svoje zdravlje i zdravlje naše države -  istakao je gradski većnik Ivanović.
On je najavio da će u narednom periodu biti organizovana i podela paketa sa osnovnim životnim namernicama. Inače, akcije pomoći sprovode se u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja i uz podršku donatora, a to su Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), Fondacija za otvoreno društvo, Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Visoki komesarijat UN za izbeglice (UNHCR Srbija).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju