TRI MILIONA ZA NAJUGROŽENIJE: Novi Sad uputio pomoć porodicama u Kostajnici čije kuće je oštetio zemljotres

J.S.

06. 07. 2021. u 10:13

POMOĆNICI gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković i Stanko Ljubičić i sekretar novosadskog Crvenog krsta Dragan Lazić posetili su Kostajnicu kojoj je Grad Novi Sad obezbedio donatorska sredstva za sanaciju posledica zemljotresa koji je ovu opštinu zadesio krajem 2020. godine.

ТРИ МИЛИОНА ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ: Нови Сад упутио помоћ породицама у Костајници чије куће је оштетио земљотрес

FOTO: Grad Novi Sad

Sredstva u iznosu od tri miliona dinara za 35 korisnika koji su u Kostajnici krajem prošle godine pretrpeli štetu od zemljotresa, obezbeđena su na osnovu Zaključka gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, a Crvenom krstu Novog Sada je poverena realizacija ove visokohumanitarne aktivnosti.

FOTO: Grad Novi Sad

 

- Veoma mi je drago što je Grad Novi Sad doprineo da situacija u Kostajnici, koju je nažalost pogodio zemljotres, krene da se poboljšava. Naš grad poznat je po tome da uvek pomogne onima kojima je potrebno, da pruži ruku prijateljstva gradovima i ljudima koje zadesi nezgoda. Tako je učinjeno i ovog puta za ljude u Kostajnici, gde sam se na licu mesta uverio da je pomoć otišla u prave ruke. Iskazana je velika zahvalnost Gradinačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, koji je uvek spreman da nađe način, a ne opravdanje, jer samo tako možemo raditi u interesu naših sugrađana – rekao je Stojković.

U znak zahvalnosti, Crveni krst Republike Srpske uručio je plakete predstavnicima Novog Sada za razvijanje saradnje, jačanje uloge organizacije Crvenog krsta Srpske, unapređenje metoda i sadržaja rada i ostvarivanje zadataka koji su od interesa za rad ove humanitarne organizacije u celini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede