VUČEVIĆ: U 2020. i 2021. godini, Grad je milijardu dinara investirao u Sajlovo, zahvaljujući velikim investicionim kompanijama

Novosti onlajn

05. 07. 2021. u 14:36

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na asfaltiranju Ulice Gornje Sajlovo br. 32, kao i na izgradnji vrtića PU ''Radosno detinjstvo''. U Ulici Sajlovo 37 na parceli broj 9118/12, K.O. Novi Sad IV gradi se objekat Predškolske ustanove ukupne površine 1765,85 m2. Kapacitet vrtića je 190 dece.

ВУЧЕВИЋ: У 2020. и 2021. години, Град је милијарду динара инвестирао у Сајлово, захваљујући великим инвестиционим компанијама

Foto: Instagram

- Asfaltiramo još 25 ulica na Sajlovu, počinje izgradnja vrtića, izgrađena je i zgrada Mesne zajednice, možda najlepša u gradu. U njoj će biti smešteni i klub penzionera, pošta, apoteka i ambulanta, sve ono što je ljudima potrebno.

- Samo za vodovod, ove i prošle godine, investirali smo 150 miliona dinara, 440 miliona dinara uloženo je u asfaltiranje, a izgradnja objekta MZ koštala je 60 miliona dinara. U 2020. i 2021. godini, Grad je milijardu dinara investirao u Sajlovo, a neke opštine u Vojvodini nemaju toliki ukupan budžet. Treba da radimo trotoare, atmosferske kanale, a gradićemo i osnovnu školu za koju je određena parcela i idemo u otkup tog zemljišta. Sa Eparhijom bačkom dogovoreno je da između vrtića i zgrade MZ bude izgrađen objekat pravoslavnog hrama.

- Hvala građanima na strpljenju, imaju jednaka prava kao i svi ostali, a sve što smo obećali i činimo. Do kraja avgusta završavamo svih 25 ulica, a vrtić će biti na raspolaganju od septembra 2022. godine. Pošto je naselje dobilo vodovod, kanalizaciju, asfalt i javnu rasvetu, očekujem od predstavnika MZ da i sve ulice dobiju nazive, da ne budu po brojevima.

- Budžet Grada je jak zbog velikih investicija kompanija kao što su Lir, Aptiv, Kontinental, Nidek, kao što su most, pruga i Fruškogorski koridor. Zahvaljujući tim investicijama imamo novca da rešavamo sve potrebe građana – naglasio je gradonačelnik Vučević.

U toku je izvođenje radova 2. i 3. faze na uređenju 25 ulica u naselju Sajlovo. Vrednost radova je 300,9 miliona dinara (sa PDV-om). Do sada je uređeno 15 ulica, u toku je izvođenje radova u sedam ulica, a preostalo je još da se urade tri ulice. Ulica Sajlovo 32 je spremna za asfaltiranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!