ZA BLIZANCE KRISTINU I VELJKA: Akcija "Humanitarni pondedeljak" danas na Štrandu

Lj.P.

28. 06. 2021. u 15:33

AKCIJA "Humanitarni ponedeljak" koja se održava danas namenjena je blizancima Ristić, Kristini i Veljku. Ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

ЗА БЛИЗАНЦЕ КРИСТИНУ И ВЕЉКА: Акција Хуманитарни пондедељак данас на Штранду

Foto: Gradsko zelenilo

Vrat i sestra su rođeni u 29. gestacijskoj nedelji trudnoće, Veljko je ostao bez kiseonika, dobio sepsu, a Kristina je imala krvarenje prvog stepena na mozgu i takođe ostala bez kiseonika. Sa nepune tri godine još uvek ne hodaju samostalno i ne pričaju, zaostaju u psihomotornom razvoju i trenutno su na nivou bebe od 14 meseci, ali sa potencijalom za napredak.

Novac koji će se prikupljati potreban je za specijalističke preglede, svakodnevne fizikalne terapije, kriosakralne terapije, logopedske i defektološke tretmane.

U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Spasovski Alekseja ukupno je prikupljeno 210.440 dinara. Iz „Gradskog zelenela“ obaveštavaju sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba