ČETIRI NAGRADE ZA „UPOTREBU ČOVEKA“: Novosadsko pozorište i Novi tvrđava teatar

J. S.

15. 06. 2021. u 14:31

PREDSTAVA "Upotreba čoveka" u režiji Borisa Liješevića, rađena po romanu Aleksandra Tišme, osvojila je četiri nagrade na 25. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu "Bez prevoda" održanom od 4. do 9. juna u Užicu – saopštili su danas Novosadsko pozorište (Ujvideki Szinhaz)i Novi tvrđava teatar.

ЧЕТИРИ НАГРАДЕ ЗА „УПОТРЕБУ ЧОВЕКА“: Новосадско позориште и Нови тврђава театар

Foto: Novosadsko pozorište

Koproducenti predstave su Grad teatar Budva i Ist vest centar Sarajevo. Na festivalu su nagrađeni: Liješević za režiju "Upotrebe čoveka", kao i predstave "Čitač", uz obrazloženje da je u njima "uspešno povezao sredstva nekadašnjeg ekspresionizma sa modernim scenskim jezikom".

Članovi žirija reditelj Svetozar Rapajić, glumica Dragana Varagić i producent Janko Ljumović dodelili su priznanje za najbolju scenografiju Željku Piškoriću, a Marini Sremac za kostimografska rešenja, dok je nagrada za najboljeg mladog glumca, kao i nagrada Politike "Avdo Mujčinović", dodeljena Aljoši Đidiću, koji se sa "velikom glumačkom energijom, a preciznim sredstvima, uspešno kretao kroz različite likove koje je tumačio".

Predstava "Upotreba čoveka" je premijerno izvedena na prošlogodišnjem Novom tvrđava teatru, u međuvremenu je imala uspehe na gostovanjima u Budvi, Sarajevu, Nišu, Šapcu i Subotici, a očekuje se da će se od iduće sezone naći na redovnom repertoaru Novosadskog pozorišta, kaže se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna