UMESTO GARAŽA PARKING: U centru Pirotu počelo uređenje

V. Ć.

01. 06. 2021. u 17:59

SHODNO odluci Gradske skupštine, u centru Pirota, tačnije u dvorištu stambene zgrade u Branka Radičevića ulici, počelo je rušenje dvadesetak garaža, kako bi se na tom mestu izgradio parking i komletan prostor u vlasništvu grada oplemenio zelenim površinama.

УМЕСТО ГАРАЖА ПАРКИНГ: У центру Пироту почело уређење

Foto: V. Ćirić

Rušenje je počelo uz negodovanje pojedinih vlasnika garaža koji su tvrdili da su svoje objekte podigli uz uredne građevinske dozvole i da je spor sa gradom još uvek na sudu, koji za nekoliko dana treba da odluči i donese rešenje u pomenutom sporu.

Bojan Pešić, načelnik Odeljenja za strambenom komunalnu delatnost, rekao je da se ovi objekti moraju ukolniti i da neće biti odlaganja kao pre nekoliko dana. Prema njegovim rečima žalbe pojedinih građana ne odlažu izvršenje, a radnici angžovani na rušenju vode računa o zaštiti imovine, odnosno automobila koji su u pojedinim garažama. On je rekao da su se isti vlasnici žalili i gradu, ali da su žalbe odbijene.

Prem njegovim rečima plac na kome su podugnute garaže, među kojima ima i bespravno podignutih je u vlasništvu grada i niko od stanara, tačnije vlasnika ovih objekata minulih godina nije platio ni dinar zakupnine. Pešić je demantovao navode da je uklanjanje garaža nenajavljeno dodajući da su vasnici za ovu gradsku odluku znali još pre tri meseca i da pripremni radovi za izgradnju parkinga moraju da budu završeni.

Foto: V. Ćirić

Inače u minulom periodu gradski vlastima su se često žalili i sami vlasnici stanova u pomenutoj zgradi, navodeći da je ovaj deo dvorišta za mnoge postao javni toalet, da je pravo ruglo i da se mora urediti.

Pomentuom gradskom odlukom predviđeno je, da se osim ovog prostora uredi još nekoliko sličnih u centru grada, kako bi se povećao broj parking mesta, koja očigledno nedostaju gradu s obzirom da je ovde trenutno registrovano preko 12.000 automobila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna