INFO TABLE I NA GOČU: Vrnjčani nastavili postavljanje turističke signalizacije

G.Ć.

31. 05. 2021. u 12:12

DRUMSKI i pešački putokazi koji precizno upućju ka turističkim i ugostiteljskim objektima i drugim znamenitostima Vrnjačke Banje pokazali su se kao pun pogodak, pa su vrnjački turistički poslenici nastavili sa postavljanjem info tabli čiji je zadatak da goste informišu i upute prema ovdašnjim atrakcijama.

ИНФО ТАБЛЕ И НА ГОЧУ: Врњчани наставили постављање туристичке сигнализације

Foto: TO Vrnjačka Banja

U susret letnjoj sezoni, Turistička organizacija Vrnjačke Banje je nedavno na Goču postavila ukupno 30 novih info tabli. Njima su na vrnjačkoj strani ove pitome planine jasno obeležene dve pešačke staze do Selišta i jedna staza do vrha Krst na nadmorskoj visini od 1.123 metara.

- Na ovaj način svima onima koji se iz Vrnjačke Banje, pešačkim stazama ili drumom, upute prema Goču olakšano je snalaženje i pristup značajnim lokalitetima. Tu su naravno i sve neophodne informacije za turiste, rekreativce i ljubitelje prirode sa ciljem da im boravak na ovoj planinskoj lepotici bude što prijatniji – kaže Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje.

Prema njegovim rečima, uz turističku signalizaciju i putokaze, u Vrnjačkoj Banji su info tablama označena sva ovdašnja kulturno-istorijska zdanja i znamenitosti. A, u samoj prestonici srpskog kontinentalnog turizma i okolini postavljene su i table kojima su obeležene biciklističke staze. Ukupna vrednost ovog projekta je oko 400.000 dinara koje je obezbedila ovdašnja lokalna samouprava.

- Na travnatim i parkovskim površinama biće postavljene i table sa đačkom zakletvom iz 1914. godine koja je bila aktuelna sve do Drugog svetskog rata – dodaje Karavesović. - Porukom „Nije teško biti fin“ na kraju teksta ove table opominju sve nas da se pridržavamo pomenute zakletve koja počinje „Zaklinjem se da neću uništavati drveće, ni gaziti cveće...“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade