ZA KULTURNU PERSPEKTIVU 13.5 MILIONA: Subotičke kulturne institucije dobile značajna sredstva

J.Lemajić

28. 05. 2021. u 17:52

NA OSNOVU konkursa „Gradovi u fokusu", Grad Subotica je dobila je 13,5 miliona za četiri ustanove kulture i simfonijski orkestar.

ЗА КУЛТУРНУ ПЕРСПЕКТИВУ 13.5 МИЛИОНА: Суботичке културне институције добиле значајна средства

Foto EPA

Subotičani su konkurisali  projektom "Kulturne perspektive Subotice" i to za nabavku instrumenata za Subotički simfonijski orkestar, zatim montažu klimatizacije u bioskopu "Eurosinema", pomoć u radu Savremene galerije, kao i za poboljšanje uslova za rad pozorišta "Deže Kostolanji" i bioskopa "Lifka".

- Komisija smatra da će podrškom ovog projekta značajno doprineti, između ostalog razvoju publike i decentralizaciji kulture stvarajući uslove za jačanje kapaciteta lokalnoj samoupravi koja je pokazala veliku spremnost i angažovanje u tom smislu. Ovim sredstvima će uspeti da nastave proces unapređenja svojih kapaciteta koji predstavljaju važne nosioce kulturnog života u tom delu Srbije – navodi se u obrazloženju odluke.

Za ove potrebe iz republičkog budžeta biće izdvojeno  četiri miliona za nabavku instrumenata, tri  miliona za klimatizaciju, koliko i za pomoć u radu Savremen galerije  i 3,5 miliona dinara za unapređenja rada pozozorišta "Deže Kostolanji" i bioskopa "Lifka".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024