EVROPSKI DAN PARKOVA: U Zrenjaninu obnavljanje parka u naselju Putnikovo (FOTO)

B. Grujić

24. 05. 2021. u 15:48

EVROPSKI dan parkova, 24. maj, koji se 20 godina obeležava u Srbiji, u Zrenjaninu će biti posvećen obnavljanju parka u naselju Putnikovo, uz još 13 gradskih parkova, koji se takođe sređuju i redovno održavaju, sakupljanjem otpada, košenjem trave, okopavanjem i orezivanjem, kao i sakupljanjem i odnošenjem lišća.

ЕВРОПСКИ ДАН ПАРКОВА: У Зрењанину обнављање парка у насељу Путниково (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Grad Zrenjanin je u protekle dve godine nabavio oko 20 hiljada sadnica, od kojih je deo upotrebljen za ozelenjavanje gradskih deponija. 

Foto: Grad Zrenjanin

- Kao najznačajniji projekat u narednom periodu je rekonstrukcija parka Putnikovo, u iznosu od 2,3 miliona dinara, gde planiramo izgradnju staza kroz park, popravku dečijeg igrališta, izgradnja parkinga za posetioce i sadnju 850 mladica lišćara i četinara i raznovrsnog šiblja, čime će ova zelena površina značajno dobiti na kvalitetu i postati omiljeno mesto boravka naših sugrađana u tom delu grada - naglašava Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, uz napomenu da se park Putnikovo nalazi na teritoriji mesne zajednice Berbersko-Bolnica, omeđen Bagljaškim kanalom i zauzima površinu od oko 3,3 hektara. 

Foto: Grad Zrenjanin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri