POBEDILA RAK I SADA SANJA TOKIO: Poznata španska teniserka se oportavlja od teške bolesti

Novosti online

22. 04. 2021. u 15:45

KARLA Suarez Navaro, španska teniserka, objavila je da je pobedila rak koji joj je dijagnostifikovan prošle godine.

ПОБЕДИЛА РАК И САДА САЊА ТОКИО: Позната шпанска тенисерка се опортавља од тешке болести

Foto: EPA-EFE/MARCIAL GUILLEN

Ona je objasnila da je dobila mnogo poruka podrške i da joj je to bio pravi vetar u leđa.

„Još jedan korak napred. Danas sam završila terapiju i prevazišla Hodžkinsovu limfom. Hvala vam svima na toplim porukama. Svaka reč podrške mi je dala snage u prethodnih nekoliko meseci. Zahvaljujem se svim medicinskim profesionalcima koji su se brinuli o nama svakog dana. Izlečena sam“, napisala je Suarez Navaro.

U karijeri je najbolje bila plasirana 2016. godine kada je bila šesta igračica sveta.

Poslednji put je igrala na Katar openu, turniru koji je osvojila 2016. godine. Prvobitno je nameravala da joj 2020. bude poslednja sezona na Turu, ali je posle svega što je snašlo izjavila je da bi želela „da se njena teniska priča završi na terenu, tj. da sanja o učešću na Olimpijskim igrama u Tokiju„.

Mesecima pre dijagnoze se nije osećala najbolje, pa je u jednom momentu odlučila da se podvrgne nizu testova u Barseloni.

Ona je početkom septrembra objavila da je joj sledi šest meseci hemoterapije.

„Nadam se da su svi dobro u teškim vremenima u kojima živimo.

Želela bih da Vam pišem i šaljem sjajne vesti, ali zasad je to stvarnost koja mora da se stavi na čekanje.

Kao što sam vam javljala prethodnih nedelja, nedavno nisam mogla redovno da treniram na terenu ni u teretani. Nisam bila u stanju da svoje telo izložim zahtevima profesionalnog sporta. Od jula nisam odradila prave treninge.

Tokom poslednjih nekoliko dana možda ste videli neke slike iz bolničkog kreveta na mojim platformama na društvenim mrežama.

Tražili smo medicinske razloge da objasne zašto se nisam osećala dobro. Prošla sam različite testove kako bih otkrila uzrok. To me je nateralo da ostanem kod kuće da se odmaram i da se povučem sa dva njujorška turnira na kojima sam planirala da se takmičim. To je bila moja iluzija nakon toliko meseci izvan takmičenja.

Klinički rezultati su potvrđeni: dijagnostikovan mi je Hodžkinov limfom. Doktori su mi rekli da je to mali, izlečivi limfom otkriven u ranoj fazi. Potreban tretman je jasan: moram da prođem kroz šestomesečni tretman sa hemoterapijom.

To je jedini cilj koji trenutno imam na umu. Sve ostalo automatski postaje sekundarno.

Želim da izrazim zahvalnost na lepoj, elegantnoj podršci koju sam uvek dobijala od navijača tokom čitave profesionalne karijere. Nadam se da razumete moju trenutnu situaciju i nadam se da ćemo se što pre videti.

Karla“, napisala je tada.

Španskoj teniserki stigle su reči podrške kolega i koleginica. Međi njima je i najbolji teniser sveta:

„Karla, ti si veliki borac, ne sumnjam da ćeš ovo prebroditi. Ostani pozitivna i vrati se brzo„, poručio je tada Novak Đoković.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković