DRAMA SRPSKE TENISERKE: Zbog korone mi je srce u lošem stanju, dobro je da sam živa...

Novosti online

04. 03. 2021. u 18:10

SRPSKA teniserka Dejana Radanović je preživela golgotu zbog koronavirusa

ДРАМА СРПСКЕ ТЕНИСЕРКЕ: Због короне ми је срце у лошем стању, добро је да сам жива...

FOTO: TSS

Dejana je na svom Instagram profilu podelila ispovest u kojoj traži od sportista da se kontrolišu i vode računa.

- Sredinom novembra počela sam da osećam neobičan umor i na terenu i van njega. Uzela sam pet dana pauze da bih se malo odmorila, ali kad sam ponovo počela da treniram, osećaj je bio isti. Noge su mi bile toliko teške da sam imala problema i da džogiram, a da ne pričam o kretanju na terenu - počinje Dejana svoju priču.

Ubeđivala je sebe da se radi o običnom umoru. 

- Posle tih deset dana, nekoliko ljudi oko mene je bilo pozitivno na COVID-19. Ja sam odmah uradila test, ali se pokazao kao negativan. Uradila sam test na antitela i ispostavilo se da je njihov nivo ludački visok, znači da sam trenirala dok mi je virus bio u telu. Nisam imala nikakve simptome i u tom trenutku mi nije palo na pamet da je virus možda odgovoran za moje stanje - nastavlja Radanovićeva.

Kada je dobila rezultate odlučila je da se vrati na teren. Nije bila svesna koliko to može da joj naškodi. 

- Bez ikakvih simptoma izuzev toga što sam bila umorna, nisam ni na kraj pameti imala ideju da pauziram mesec dana. Kako je profesionalnom sportisti ‘dozvoljeno’ da uzme mesec slobodno samo zato što se oseća umornim?! Ne govorim ovde o mnogo gorim stanjima koje je virus prouzrokovao i povredama naravno - piše Radanović.

Posle nekoliko dana se osetila bolje, mislila je da je to stanje prošlost i posle nedelje treninga igrala je nekoliko egzibicionih mečeva i počela je pripreme i gurala sebe jer smatra da to sportisti i treba da rade tokom predsezona.

- Kad sam završila sa pripremama otišla sam u Južnu Afriku (1400 metara visine, 25-30 stepeni Celzijusa). Bukvalno nisam imala snage da trčim 50 metara i zagrevam se za treninge. Mislila sam da prvih nekoliko dana moram da se prilagodim novim uslovima. Ali stvari se nisu poboljšavale. Igrala sam mečeve u takvom stanju i bilo mi je teško i da hodam. Trenirate po nekoliko sati dnevno, a dođete do tačke gde jedva možete i da hodate - kaže Dejana.

Po povratku je posetila lekara i shvatila da su forsiranje i treninzi mogli da uzmu preveliki danak.

- Kad sam došla nazad, posetila sam kardiologa (nešto što je trebalo da uradim još ranije) i srce mi je bilo u lošem stanju. Sada, skoro četiri meseca kasnije još se nije oporavilo i ne mogu ni da zamislim kroz šta je ono prošlo zbog mene. Nažalost, bilo je i sportista koji su trenirali sa virusom, nisu se dobro oporavili i srce im je jednostavno stalo. Verovatno ni ja nisam svesna koliko sam srećna što moje nije. Ako vam ja posao kancelarijski onda je to drugačija priča, vraćanje na posao, nego kad morate da trčite satima u toku dana. Slušajte svoje telo i znajte kada da ga naprežete, a kada da stanete - poručila je Dejana Radanović.

Dejana je rođena u Zrenjaninu 1996. godine, osvojila je devet ITF titula, a najviši plasman na WTA listi joj je 187. mesto od leta 2018. godine.

(ALO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)