VILANDER NASTAVLJA DA HVALI NOVAKA: Mladi igrači su videli priliku da pobede Đokovića, on im je sve to nemilosrdno skršio

Novosti online

22. 02. 2021. u 16:42

ВИЛАНДЕР НАСТАВЉА ДА ХВАЛИ НОВАКА: Млади играчи су видели прилику да победе Ђоковића, он им је све то немилосрдно скршио

Foto AP

NOVAK Đoković osvojio je 18. grend slem titulu, deveti put je slavio na Australijan openu, a Mats Vilander je još jednom govorio o sjajnom nastupu najboljeg tenisa sveta u finalu.

Srpski as je lako savladao Danila Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2 i tako pokazao da je Melburn i "Rod Lejver arena" mesto na kome se on pita za ishod.

Legendarni švedski teniser je u kolumni za "Ekip" izneo je impresije o, kako je rekao, unapređenoj verziji Novaka Đokovića.

- Glavna lekcija u finalu je za mene skromnost koju je Novak pokazao. Pre meča sebi je rekao, 'OK, ovaj momak Danil igra ekstremno dobro i neću biti u stanju da izađem iz toga ako se budem borio od pozadi, u tom ritmu, kao što sam bio u stanju da drugima proteklih godina. Pokušaću da variram, da lomim ritam, igram slajs, idem napred, da budem slobodniji na forhendu i servisu'. U stvari, dobili smo novu verziju Đokovića, onom koji je bliži liniji, kreativniji, to je verzija koju ćemo viđati sve češće. Bio je i efikasniji u karijeri, ali danas je bolji, kompletniji kao teniser. Medvedev je u poslednjih nekoliko meseci bio igrač koji ga je naterao da shvati da ne može da nastavi da igra kao ranije, koji mu je pokazao da polako stari. I Novak je frustraciju pretvorio u izazov, pomislio, 'počeću da pravim drugačije stvari' - rekao je Vilander.

Mats je govorio o još nekim stvarima koje se ne mogu često čuti.

- Boris Beker mi je pričao, da kada mu je on bio trener, mladi igrači su priželjkivali više da igraju protiv Novaka, pre nego sa Rafom ili Rodžerom, ne zato što su mislili da imaju veće šanse da pobede, već što su znali da će lopte koje im on šalje biti čistije, sa manje varijacija i da će tako imati veće izglede da igraju svoj najbolji tenis. Novak je napredovao u tom smislu da povredi protivnika, to mora da ga čini raspoloženim. Zamišljam kako se Medvedev osećao smanjenim na terenu. To je veliki udarac za mlade ljude. Mislili su da je prilika tu, a Novak je sve to skršio nemilosrdno.

Vilandder ponovo biranim rečima govorio o Novaku/FOTO: AP

On smatra da Novak još nekoliko godina može da igra na vrhunskom nivou.

- Mislim da se njemu nikud ne žuri. Vidi gde je Rodžer sa 39 godina, tako da misli da ima bar tri ili četiri dobre sezone pred sobom, možda i najbolje u karijeri. Pomerio se unapred u takmičarskom smislu i sada se više koncentriše na tenis i tu trku za titulu GOAT - zaključio je Vilander.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)