JAVIO SE PEPE IMAZ: Novakov guru otkrio na čemu su radili pred Australijan open

Novosti online

22. 02. 2021. u 10:49

ЈАВИО СЕ ПЕПЕ ИМАЗ: Новаков гуру открио на чему су радили пред Аустралијан опен

Foto arhiva VN

DUGOGODIŠNJI saradnik Novaka Đokovića i španski trener Pepe Imaz oglasio se posle Srbinovog pohoda na titulu Australijan opena rekavši da je najbolji na svetu mentalno dosta radio da bi stekao tu smirenost u ključnim momentima.

Đoković je proveo jedan period priprema pred Melburn baš u Španiji kod čoveka koga mnogi nazivaju guruom prvog tenisera sveta.

- Novak je proveo godine radeći na sebi, na duhu, jer mu je bilo jasno da je sve radio u totalnoj harmoniji kada se oseća dobro iznutra. Uvek je bio bolji zbog toga na kraju dana krčeći svoj put - rekao je Imaz, a prenosi “Telegraf”.

Upitan, na čemu je tačno duhovno radio sa Novakom pred osvajanje Melburna, Imaz je imao odgovor.

- Nismo radili ništa ciljano i to nije nešto što se završava za mesec ili dva ili da možete da se skoncentrišete na neki cilj posebno. To je više jedan radnja koja za proizvod ima svesnost, jer pre toga što ste teniser, vi ste osoba i ljudsko biće. Kada doprete do toga, sve ostalo jeste bitno, ali ne tolikim intezitetom. Nije toliko teško doći do harmonije. U ovoj godini punoj iskušenja veoma je bitno da znate šta je ljudsko biće, šta porodica i prioriteti. Mislim da je to Novaku dosta pomoglo - kazao je Imaz.

FOTO: AP

 

Imaz je na kraju otkrio glavne Novakove ciljeve.

- Mirnoća zbog rezultata može doći, ali taj segment duhovni ne zavisi od vas, jer možete ga imati danas, a sjutra već ne. Unutrašnji mir je mnogo bitniji i stabilniji, dolazi sa vama, to je ono što vam uvek ostaje. Novakov cilje da uzme što više Grend slemova, odlučan je i ima ih na vidiku, ali kada imate tri tenisera sa istim ciljem, nije lako. Rafa i Novak su ljudi sa impresivnim mentalnim sposobnostima, biće interesantno videti šta nas čeka u godinama pred nama - zaključio je Imaz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)