ZVEREV PROBUDIO ZVER U ĐOKOVIĆU: Novak zaboravio na povredu, igrao svoj najbolji tenis i plasirao se u polufinale Australijan opena

Novosti online

16. 02. 2021. u 10:00

BRANILAC titule na Australijan openu srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u polufinale tog grend slem turnira u Melburnu, pošto je pobedio sedmog igrača sveta Aleksandra Zvereva iz Nemačke posle četiri seta, 6:7, 6:2, 6:4, 7:6.

ЗВЕРЕВ ПРОБУДИО ЗВЕР У ЂОКОВИЋУ: Новак заборавио на повреду, играо свој најбољи тенис и пласирао се у полуфинале Аустралијан опена

FOTO: EPA

Prvi teniser sveta pobedio je posle tri sata i 30 minuta.

Zverev je već u prvom gemu prvog seta oduzeo servis Đokoviću, posle čega su obojica osvajali gemove na svoje servise sve do 10. kada je srpski igrač vratio brejk i izjednačio na 5:5. Posle toga teniseri su osvojili po gem i odigran je taj brejk koji je Zverev dobio sa 8:6.

Đoković je zaigrao mnogo bolje u nastavku, uz dva brejka poveo je sa 4:0, sačuvao je prednost i izjednačio na 1:1 u setovima.

Nemački teniser dobro je počeo treći set, poveo je sa 4:1, ali je prvi teniser sveta posle toga osvojio pet uzastopnih gemova i poveo u meču.

Zverev je u četvrtom setu poveo sa 3:1, Đoković je u petom gemu uspeo da vrati brejk za 2:3, a zatim je posle gema na svoj servis izjednačio. Obojica su posle toga osvajali gemove na svoje servise, a Đoković je u osmom gemu spasio dve brejk lopte. Takođe, u 12. gemu uspeo je da spasi brejk i set loptu i odveo je set u taj brejk.

Đoković je bio siguran na svojim servisima, iskoristio je drugu meč loptu 23. as udarcem na meču, dobio taj brejk sa 8:6 i obezbedio deveti plasman u polufinale u Melburnu.

Đoković će igrati protiv 114. igrača sveta Aslana Karaceva iz Rusije.

Karacev je do prvog plasmana u polufinale nekog grend slem turnira došao pobedom protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 2:6, 6:4, 6:1, 6:2. Karacev je do sada uglavnom igrao na čelendžerima.

TOK MEČA

ČETVRTI SET 7:6

7:6 Izjednačen početak četvrtog seta. Bez brejka. Svako osvaja svoj servis na prvoj promeni strana - 3:3. Isto su nastavili i u drugom delu taj-brejka. Serveri lako dolaze do poena - 4:5.  Đoković ponovo vraća egal i dolazi do meč lopte - 6:5. Zverev spasava prvu. Drama se nastavlja.  Novak opet ima meč loptu - 7:6.

6:6 Đoković spasava set loptu i šalje četvrti set u taj-brejk. Drama u Melburnu.

5:6 Zverev je osigurao taj brejk u četvrtom setu.

5:5 Blizu je bio Zverev da odvede meč u peti set. Imao je svoje šanse i na 30:30, ali i na 40:40. Nije Nemac uspeo i sve veći pritisak je na Sašu, pošto je sve bliži eliminaciji.

4:5 Zverev je sada siguran na svoj servis. Novak je taj koji se više muči da ostane u četvrtom setu, ali i mnogo bliži pobedi  s obzirom da ima prednost u setovima.

4:4 Spasavao je Nole brejk loptu i uspeo je da uzme još jedan servis gem i priđe korak bliže osvajanju seta i meča.

3:4 Zverev je izdržao ovaj nalet i nije dozvolio da gledamo reprizu trećeg seta.

3:3 Novak dolazi do potpunog egala u četvrtom setu.

Foto: AP

 

2:3  I naravno kao po nekom nepisanom pravilu, kada Zverev ne iskoristi svoje šanse stiže kazna od Đokovića. Novak vraća brejk u četvrtom setu.

1:3 Uh, kakao je u teškoj poziciji bio Novak sada. Zverev je tri puta imao brejk loptu, ali Novak je tada bio najkoncentrisaniji i izvlačio se. Upisao je prvi gem u ovom setu.

0:3 Zverev potvrđuje brejk i pravi veliku prednost u četvrtom setu, ali samo na prvi pogled. Isto je bilo i u trećem setu, pa se Nole ekspres naljutiio i lagano vratio, a još lakše ovojio set.

0:2 Nemac pravi brejk odmah na početku četvrtog seta. Isti set kao i treći, Novak dozvoli rivalu da se odlepi, a onda ga stigne i prestigne.

0:1 Zverev kao po običaju kreće odlično u set. Nemac je osvojio svoj servis i prekinuo Novakovu seriju iz prethodnog seta.

TREĆI SET 6:4

6:4 Veliki je Novak, mnogo veliki, kako je samo izvukao ovaj set protiv Zvereva za svaku pohvalu.

5:4 Zverev kao da je zaboravio da igra tenis. Probudila se zver u Novaku i sa četvrtim osvojenim gemom u nizu dolazi na korak od osvajanja seta.

4:4 Novak koristi poklon i vraća se u meč.

3:4 Brejk Đoković. Kakve greške Zvereva i poklon za Novaka koji ovaj oberučke prihvata.

Foto: AP

 

2:4 Zverev je imao 0:30, ali se Novak vratio u gem i na kraju u set.

1:4 Imao je Novak brejk loptu, ali nije uspeo. Izgubio je gem u kome je iskalio sav bes na reketu, a malo pre togao je sedeo i na betonu čekajući Zverevov servis.

1:3 Prekida Đoković seriju Nemca. Jako važan gem za Srbina, koji bi sada malo trebao da smiri Zvereva.

0:3 Nemac dolazi i do potvrde brejka. Ovo niko nije očekivao posle maestalnog drugog seta Đokovića.

0:2 Brejk Zverev! Gledamo reprizu prvog seta i opet je Novak izgubio početni servis dvostrukom servis greškom.

0:1 Zverev ulazi u treći set kao i u prvi, sa sigurnim servisom i odličnom igrom. Kao da se Nemac odmorio u drugom setu.

DRUGI SET 6:2

6:2 Nije Novak baš najbolje krenuo i ovaj servis gem. Zverev je imao 0:30, a onda se upalila mašina i rešila gem i set u svoju korist.

Foto: AP

 

5:2 Ostajemo i dalje u drugom setu. Nekako je Zverev osvojio servis gem, ali nije ni bleda senka iz prvog seta. Ruku na srce i Novak je krivac, jer je podigao svoj nivo igre do vrha.

5:1 Đoković ne oseća povredu, igra kao u najboljim danima i za sve se on pita u ovom meču.

4:1 Zverev sada ne greši, ali nije ni važno, s obzirom da Novak ima dva brejka prednosti u drugom setu.

4:0 Novak osvaja gem sa nulom, nije dozvolio rivalu ni trunku šanse.

3:0 Novi brejk Đokovića. Strašan tenis Srbina u drugom setu.

2:0 Lagana potvrda brejka u drugom setu. Novak je počeo da pleše po Rod Lejver areni.

1:0 Novak odmah pravi brejk na startu drugog seta. Videlo se da je Đoković krajem prvog seta ušao u meč i da je sada možda i u boljem položaju od Nemca iako ima set zaostatka.

PRVI SET 6:7 (6:8)

6:7  Zverev osvaja prvi set posle velike drame. Novak otvara taj- brejk sa mini brejkom dolazi do 2:0. Nemac odgovara sa tri vezana poena odnosno dva mini brejka - 2:3. I činilo se da je opet bliži osvajanju seta, a onda novo buđenje Đokovića i novi preokret 4:3.  Koliko se samo komplikuje prvi set, Nemac se ne predaje - 5:4.  A onda i posle sjajne servis volej igre 5:5. Prvi do set lopte dolazi Zverev - 5:6. Srbin uzvraća sjajno za 6:6. I onda maestralan poen Zvereva za novu set loptu, treću u ovom meču, koju koristi i osvaja set - 6:8.

6:6 Zverev sada ne greši na servis. Nemac je lako izborio taj-brejk.

Foto: AP

 

6:5 Đoković bez izgubljenog poena osvaja gem i prvi put ima prednost na meču i siguran taj-brejk.

5:5 Novak se vratio na impresivan način. Zverev je servirao za set i izgubio servis. Brejk u najvažnijem trenutku i to na kakav način. To je najbolji teniser sveta.

4:5 Maratonski gem uzima Novak. Spasio je opet Srbin brejk loptu, a ujedno i set, pa posle ko zna koliko prednosti rešio gem u svoju koprist. Zverev će sada servirati za prvi set.

3:5 Servis gem sa nulom za Zvereva. Na korak je od prvog seta.

3:4 Novak je počeo da igra sigurnije na svoj servis. I dalje Srbin ostaje u prvom setu, ali ima još dve šanse da uzme servis rivalu.

2:4 Nemac deluje nedodirljivo u prvom setu. Novak je prvi put bar malo igrao na servis Zvereva, ali daleko da dođe u situaciju da zapreti sa brejkom.

2:3 Nove muke za Novaka. Imao je Zverev brejk loptu i šansu da reši prvi set, ali proigrao je Đoković u pravom trenutku. Srbin je as udarcom spasio brejk loptu, a onda i odigrao dva odlična poena za ostanak u prvom setu.

1:3 Zverev zaista deluje moćno na početku. Odlično servira, igra raznovrsno i za sada Novak nema rešenje za igru nemačkog tenisera.

1:2 Đoković se pokreće sa nule. Mnogo znači Novaku ovaj gem za vraćanje sigurnosti i ostanka u prvom setu.

0:2 Maestralan servis gem Zvereva. Nemac očigledno mnogo bolje ulazi u meč od Srbina, ali još uvek je tek početak.

0:1 Brejk za Zvereva! Dva as servisa, dupla servis greška, forhend volej na mreži... Obećavalo je to na startu, ali... Imamo brejk na startu, Novak je drugom duplom servis greškom poklonio gem protivniku.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)