PUCAJU PO ŠAVOVIMA I PRE POČETKA TURNIRA: Teniseri u problemu, neće moći ni da treniraju pred AO

Novosti online

16. 01. 2021. u 09:36

ПУЦАЈУ ПО ШАВОВИМА И ПРЕ ПОЧЕТКА ТУРНИРА: Тенисери у проблему, неће моћи ни да тренирају пред АО

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Polako u Australiju pristižu teniseri koji će učestvovati na prvom Grend slemu sezone u Melburnu, ali se zato skandali u vezi organizacije koja je znatno drugačija nego prethodnih godina zbog korona virusa nižu.

Tako su mediji preneli da su Viktorija Azarenka, Sloun Stivens i Kei Nišikori smešteni u izolaciju u hotelskim sobama pošto su dve osobe sa leta na kojem su se i oni nalazili pozitivne na korona virus.

Postoje indicije da je Azarenka u grupi igrača koji će biti ograničeni samo na hotelsku sobu tokom dvonedeljnog karantina zbog te dve osobe. Pojavio se i mejl koji su organizatori poslali teniserima i zvaničnimcima koji su bili na tom letu, a Santiago Gonzales je na društvenim mrežama objavio da će igrači morati u dvonedeljnu izolaciju što znači da za njih nema ni treninga pre početka turnira u Melburnu.

- Nažalost vlasti su obavestile da su dve osobe koje su stigle iz Los Anđelesa u petak pozitivne na koronu. Utvrđeno je da svi koji su bili na tom letu moraju u uzolaciju 14 dana. Znamo da niste ovako zamišljali pripreme za Australijan open, ali ceo naš tim je tu da vam pruži podršku. Putnik je imao negativan test prilikom ulaska u avion. Utvrđeno je da je ostalih 66 putnika bilo u bliskom kontaktu sa zaraženima i igrači neće moći da napuste karantin kako bi trenirali. Biće im omogućen pristup opremi kako bi mogli da održavaju kondiciju.

Prvobitno je teniserima dozvoljeno da treniraju pet sati tokom dana uz strogi nadzor, ali u ovoj situaciji igračima ni to neće biti dozvoljeno jer neće smeti da izađu iz sobe. Među zaraženima se navodno nalaze član ekipe koja pomaže igračima u vezi korone, kao i osoba koja je deo osoblja aviona.

(SRBIJA DANAS) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)