NE, NIJE POVREDA U PITANJU: Rodžer ne igra u Australiji jer mu supruga ne dozvoljava!

Novosti online

07. 01. 2021. u 12:04

НЕ, НИЈЕ ПОВРЕДА У ПИТАЊУ: Роџер не игра у Аустралији јер му супруга не дозвољава!

Foto arhiva VN

Rodžer Federer je nedavno objavio da neće učestvovati na Australijan openu, ali razlog nije povreda kako se prvobitno spekulisalo u javnosti.

Razlog zbog kog je Federer odustao od učešća na prvom grend slemu sezone je supruga Mirka!

I ranije se pričalo o tome da Mirka Federer "vuče sve konce" u karijeri velikog Švajcarca, ali ovoga puta su problem napravila striktna pravila na Australijan openu i dvonedeljni karantin koji nikako nije bio po ukusu poznatog para.

Bivši teniser Andrea Sa, koji je u Teniskom savezu Australije, objasnio je da u telefonskom razgovoru sa Rodžerom saznao da "Mirka ne želi da provede dana u hotelskoj sobi sa četvoro dece".

"Glavni razlog je karantin", rekao je Sa.

"Pričao sam sa njim pre mesec dana i imao je dve opcije. Mogao je da dođe sa celom porodicom i da svi zajedno budu u karantinu. Proble je što Mirka i njihova deca ne bi mogli da napuste hotelsku sobu. Morali bi dana da provedu u četiri zida. Samo igrači mogu da izađu na trening...".

Takva ideja nije se dopala Mirki Federer, ali ni Rodžeru koji nije želeo da se čitava porodica žrtvuje kako bi on mogao da igra.

"Mogao je da izađe, trenira i vrati se, ali porodica nije mogla. Mirka to nije odobrila", naveo je Sa i kazao da je i druga opcija bila neprihvatljiva.

"Druga opcija bila je da dođe sam. Ipak, to bi značilo da bi pet nedelja bio razdvoje od svoje porodice... Rekao je sebi da ima 39 godina i 20 grend slemova, da nema vremena da bude udaljen od njih!", prepričao je razgovor Brazilac.


(MONDO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

kritik analitik

08.01.2021. 08:53

Ne ćudi me razmišljanje Federera, već me čude ostali, kako lako pristaju na maltretiranje. Podržavam Federera, i naravno Mirku, ako to znači to.