SJAJAN ŽREB ZA NOVAKA: Đoković Rolan Garos počinje protiv Šveđanina, Tim ili Nadal tek u finalu

Novosti online

24. 09. 2020. u 19:15

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković saznao je da će mu protivnik na startu Rolan Garosa biti Šveđanin Mikael Imer (80. na ATP listi).

СЈАЈАН ЖРЕБ ЗА НОВАКА: Ђоковић Ролан Гарос почиње против Швеђанина, Тим или Надал тек у финалу

Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill / POOL

Naš as se do sada nije sastajao sa ovim teniserom i ne bi trebalo da ima problem kada je u pitanju plasman u drugo kolo.

Đoković će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Hugo Delijan (Bolivija) - Rikardas Berankis (Litvanija). U trećem kolu bi mogao rival da mu bude Čileanac Kristijan Garin.

Kasnije bi mogao da se sastane sa specijalistom za šljaku, Robertom Baustisom Agutom, dok bi rival u četvrtfinalu ako bude sve kako treba trebalo da mu bude Italijan Mateo Beretini.

U polufinalu bi mogli da vidimo duel sa Danilom Medvedevim ili Stefanosom Cicipasom koji se nalaze u Novakovom delu žreba.

Ono što je dobro za Novaka je to da pre finala ne može da se sastane sa Rafaelom Nadalom, ali i prošlogodišnjim finalistom Dominikom Timom. Upravo je Austrijanac taj koji je pobedio svetskog broja jedan u polufinalu.

Već u 2. kolu mogla bi da se sretnu dva naša tenisera, Dušan Lajović (22) koji prvo igra protiv Italijana Đanluke Mađera, i Laslo Đere, koga čega težak zadatak na startu protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Miomir Kecmanović će morati već na startu na megdan Dijegu Švarcmanu (12), i njemu će svakako biti najteže. Filip Krajinović (26) će se prvo nameriti na kvalifikanta, u 2. kolu mogući protivnik mu je Slovenac Aljaž Bedene, a već u trećem Stefanos Cicipas.

Žreb je već u prvoj rudni ponudio teniske poslastice, jer će međusobne duele između ostalih imati Sten Vavrinka i Endi Marej, Roberto Bautista Agut i Rišar Gaske, Sem Kveri i Andrej Rubljev, Denis Šapovalov i Žil Simon. Neće igrati Rodžer Federer, Miloš Raonić, Kajl Edmund, Fernando Verdasko.

Kod dama, naša Nina Stojanović (91) igraće u 1. kolu protiv Barbore Krejčikove (117), dok je u 2. kolu, ako prođe, čeka još jedna Čehinja, takođe Barbora, Stricova (32).

Prošlogodišnja pobednica Ešli Barti ne učestvuje. Priliku da dođu do glavnog žreba kroz kfalifikacije još imaju naši Nikola Milojević, Ivana Jorović i Natalija Kostić.

Zbog pandemije virusa korona, ceo žreb je održan elektronski.

Đoković u Parizu juri 18. grend slem titulu, a drugu na Rolan Garosu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!