ĐOKOVIĆ ODOLEO KARUSU: Pobeda na početku turnira u Rimu

Novosti online

16. 09. 2020. u 13:00

NOVAK Đoković se iz SAD preselio u Evropu, iz Njujorka u Rim, sa tvrde podloge na šljaku.

ЂОКОВИЋ ОДОЛЕО КАРУСУ: Победа на почетку турнира у Риму

foto: EPA

Na startu turnira u Rimu najbolji teniser sveta u 2. kolu je savladao Italijana, sa Sicilije, Salvatore Karuso sa 2:0 (6:3, 6:2).


Novak je poslao pozdrav preko kamere na kojoj je napisao: Napred Rim, volim te. Nedosatajao si mi.

Novaku je ovo bio prvi zvaničan meč na šljaci posle 15 meseci. Vreme u Rimu nije bilo prijatno za igru. Velika vrućina, odnosno 33 stepena davalo je veliku vrućinu.

Đoković i Karuso su se do sada sreli jednom, na prošlogodišnjem Rolan Garosu. Očekivano Đoković je slavio pa u međusobnim susretima vodi sa 1:0


PRVI SET 6:3
1:0 Zagrejavanje je očekivano na startu meča. Novak je poveo
1:1 I Karuso je izjednačio
2:1 Odbranio je Đoković svoj servis gem
2:2 I Karuso svoj. Igrač sa Sicilije je odmah pokazao da je spreman da se nadmeće sa najboljim. Vrlo raspoložen je izašao na teren.
3:2 Novak ne da prednost protivniku
3:3 Fantastično se Karuso odbranio. Imao je Novak veliku šansu za brejk. Imao je dve brejk lopte. Nije iskoristio nijednu, sopstvenim greškama... Potom je Italijan, posle 21 udarca do osvojenog poena, uspeo da povede, a potom i da izjednači
4:3 Imao je Đoković 30:0, ali je sledeći poen bio za Karusa 30:15. Nije to Novaka poremetilo. Sa naredna dva poena osvojio je servis gem i vratio prednost.
5:3 Konačno brejk Đokovića
6:3 Imao je Novak dve set lopte 40:15. Prvu nije iskoristio. Servis mu je bio 200 kilomentara na sat... Ali drugu jeste i uzeo je prvi set. Trebalo mu je 39 minuta za ovaj set.

DRUGI SET 6:2
0:1 Đoković je u gemu na Karusov servis poveo sa 30:0 iz nehata. Italijan je imao neiznuđenu grešku, a potom je napravio i duplu servis grešku. Brzo je izjednačio 30:30, a zatim i poveo 30:40. Novak je napravio dve vezane greške i prepustio prednost protivniku. Usledilo je izjednačenje, posle Karusove greške iz forhenda 40:40. Prvu prednost stekao je Salvatore, a potom i asom osvojio konačno gem.
1:1 Novak je u izjednačenoj borbi i razmeni poena osvojio svoj servis gem, na kraju sa dva dobra servisa.
2:1 Imao je Đoković prednost u ovom gemu 30:0. Mini seriju mu je prekinuo Karuso 30:15. Ali je Italijan potom pogrešio 40:15 i doneo Novaku dve brejk lopte. Potom je usledio njegov as i sveo Đokovića na jednu loptu prednosti. Paralelom je Salvatore osvojio još jedan poen za izjednačenje 40:40. Pogrešio je i prednost dao Novaku. A onda je Novak pogrešio i vratio izjednačenje. Ni treću brejk loptu nije iskoristio. Sada je prednost imao Karuso. Ali nije uspeo da je zadrži. Novo izjednačenje... Na kraju najduži gem na meču (11 minuta) i posle 18 poena pripao je Novaku i to brejk koji je pripao Nvaku.
3:1 Uvećao je Novak prednost jer je svoj servis gem.
3:2 Odbranio se Karuso. Prekinuo Novakovu seriju i smanjio razliku.
4:2 Od brejka Đoković igra rasterećenije i lakše. Tako i brani svoje servis gemove.
5:2 I evo drugog brejka Novaka Đokovića koji ga vodi u gem kojim bi mogao da okonča meč
6:2 Bez izgubljenog poena u ovom gemu Novak je stavio tačku na meč
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili