SPEKTAKL U BANJALUCI: Danas se otvara nacionalni teniski centar

S. M.

09. 09. 2020. u 14:12

U banjalučkom parku "Mladen Stojanović" večeras će svečano biti otvoren Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske u čiju je izgradnju uloženo oko 850.000 evra, a putem video-linka trebalo bi da se obrati najbolji svetski teniser Novak Đoković.

СПЕКТАКЛ У БАЊАЛУЦИ: Данас се отвара национални тениски центар

FOTO: Srna

Predsednik Teniskog saveza RS, Draško Milinović, izjavio je da u centru ima 1.380 fiksnih sedećih mesta uz tribinu od 550 sedećih mesta koja večeras neće biti montirana zbog preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

- U donjem delu kompleksa na 180 metara kvadratnih su svlačionice, sobe za masažu, VIP sobe za tenisere, dok je gornji deo objekta predviđen kao neka vrsta ugostiteljskog objekta, ali kao VIP loža gde gosti mogu iz objekta da gledaju mečeve - rekao je Milinović.

On je istakao da je sve rađeno prema standardima ATP mastersa, u skladu sa najvećim svetskim standardima.

- Sve je urađeno po najvećim svetskim standardima, ne samo taj logistički deo već i recimo rasveta koja mnogo znači koja je više od 2.000 luksa i koja omogućava da se ovde igraju nakvalitetniji turniri.

FOTO: Srna

Dodao je da Nacionalni centar Teniskog saveza RS ima kapacitet uz montažne tribine do 4.500 sedećih mesta za velike teniske događaje.

- Banjaluka je ovim dobila sve uslove da u narednom periodu može da organizuje velike svetske događaje, ali što je najbitnije dobila je ono što smo tražili i radili u proteklih sedam godina, a to je Nacionalni teniski centar - mesto gde će se okupljati svi teniseri i teniserke u svim uzrasnim kategorijama i gde će imati besplatne treninge i najbolje trenere iz Srpske - poručio je Milinović.

FOTO: D. Pozderović

On je naveo da su sredstva za izgradnju Nacionalnog teniskog centra obezbedili Vlada RS, predsednik Srpske, grad Banjaluka i "Elektroprivreda Republike Srpske".

Iz Teniskog saveza RS su najavili da će se večeras na otvaranju centra putem video-linka obratiti najbolji svetski teniser Novak Đoković i naglasili da će broj mesta biti ograničen zbog poštovanja epidemioloških mera. Na otvaranju, koje je najavljeno za 20 časova, predviđen je audio-vizuelni scenski spektakl.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAJOVIĆ U POLUFINALU BARSELONE! Srbin pobedio Francuza pa zakazao duel sa šampionom Monte Karla