ŠPANAC MOŽE DA ZAHVALI NOVAKU: Karenjo-Busta posle velike borbe došao do polufinala Ju-Es opena

Novosti online

09. 09. 2020. u 09:30

POZNAT je prvi polufinalni par na Ju-Es openu, sastaće se Aleksandar Zverev i Pablo Karenjo-Busta.

ШПАНАЦ МОЖЕ ДА ЗАХВАЛИ НОВАКУ: Карењо-Буста после велике борбе дошао до полуфинала Ју-Ес опена

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Španac se pobedom nad Denisom Šapovalovim sa 3:6, 7:6(5), 7:6(4), 0:6, 6:3 drugi put u karijeri domogao polufinala Ju-Es opena.

Istina, imao je dosta sreće da se nađe u ovoj fazi takmičenja, jer je Novak Đoković sa kojim je igrao u polfuinalu diskvalifikovan i tomu je dodatno pomoglo da ponovi najbolji rezultat.

Treba biti realan i reći da su male šanse da bi se Španac domogao najpre četvrtfinala da se sa Novakom nije desilo to što se desilo, iako je u tom meču vodio sa 6:5 uz prednost brejka.

Ipak, protiv Kanađanina je pokazao da je u odličnoj formi. Četvrti set je izgubio sa nulom i očekivalo da će ga to totalno obeshrabriti, ali desilo se suprotno.

Odlučujući deo meča je Karenjo-Busta odigrao sjajno i posle četiri sada i devet minuta borbe je uspeo da se domogne polufinala, a tu će ga čekati Aleksandar Zverev, koji će u tom meču biti favorit. No, sigurno da 27. teniser sveta nije bez šansi u tom meču.

Ostaje nam da saznamo još jedan par polufinala. To će nam biti poznato nakon duela Dominik Tim - Aleks de Minor i Danil Medeved - Andrej Rubljov.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna