KORONA NA JU-ES OPEN: Francuski teniser pozitivan na Covid-19

Novosti online

30. 08. 2020. u 19:33

FRANCUSKI teniser Benoa Per zaražen je virusom korona i napustio je "mehur" u kome su smešteni igrači koji će se takmičiti na predstojećem Ju-Es Openu u Njujorku.

КОРОНА НА ЈУ-ЕС ОПЕН: Француски тенисер позитиван на Цовид-19

Foto: EPA-EFE/ ALI HAIDER

Kako je naveo izvor agencije "Asošiejted pres", 22. teniser sveta je prvi igrač pozitivan na Covid-19 uoči ovog grend slema, koji počinje u ponedeljak bez prisustva publike zbog pandemije.

Teniski savez SAD nije objavio identitet zaraženog, već samo da se jedan igrač povukao sa Ju-Es opena zbog pozitivnog testa na korona virus. U saopštenju se dodaje da igrač nije imao simptome.

Nadležni će sada istražiti ko je bio u kontaktu sa Perom i svi će morati u karantin.

Per je postavljen za 17 nosioca i trebalo je u prvom kolu da igra protiv Poljaka Kamila Majhšaka. Umesti njega će na ovom turniru nastupiti Španac Marsel Granoljers.

Organizatori Ju Es opena su do sada obavili više od 7.000 testova u sklopu stvaranja "kontrolisanog okruženja" za Ju Es open i juče završeni masters Sinsinati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima