NOVAK SE REVANŠIRAO ITALIJANU: Đoković u četvrtfinalu Monte Karla, tamo ga čeka još jedan dužnik

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

11. 04. 2024. u 16:50

NOVAK Đoković nastavio je pohod ka titulu u Monte Karlu, pošto je u osmini finala pobedio Lorenca Muzetija sa 7:5, 6:3, a u četvrtfinalu ga čeka još jedan dužnik.

НОВАК СЕ РЕВАНШИРАО ИТАЛИЈАНУ: Ђоковић у четвртфиналу Монте Карла, тамо га чека још један дужник

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Dvostruki šampion ovog turnira se revanširao momku iz Karare za poraz koji je na istom mestu doživeo prošle godine i to je za sada jedini njegov trijumf protiv osvajača 40 mastersa iz njihovih pet međusobnih okršaja.

Odigrao je Nole odlično prvi duel u Kneževini, ali drugi nije počeo kako je želeo. Italijan je odmah napravio brejk i tu prednost je čuvao sve do osmog gema kada je najbolji teniser sveta od 40:0 za rivala uspeo da mu oduzme servis i vrati se u meč.

Od tada je Srbin zaigrao onako kako se od njega očekuje. Uspeo je potom da u 12. gemu napravi još jedan brejk i dođe u vođstvo.

Možda je reakcija publike bila najzaslužnija za ishod prvog seta. U jednom trenutku Nole je sugerisao da je lopta u autu, to je zasmetalo većini na tribinama koja je počela da zviždi. To kao da je naljutilo našeg asa i to je postao problem za protivnika.

Nastavio je Novak u istom ritmu i na startu drugog segmenta, odmah je došao do brejka, no rival je imao spreman odgovor i vratio je izgubljeno. Ipak, Đoković je u četvrtom gemu opet oduzeo servis 24. na ATP listi. U tim trenucima se Nole otežano kretao zbog visoke temperature u Monte Karlu. Iskoristio je to Muzeti da napravi još jedan brejk.  

Đoković je ponovo uspeo da se regeneriše, pronađe dobre udarce i sigurnom igrom privede kraju meč koji je trajao jedan sat i 58 minuta. Partije u prva dva kola mogu da raduju za nastavak turnira i na taj način je Beograđanin istakao kandidaturu za jednog od favorita za trofej.

Vredi pomenuti da je ovo osvajaču 24 grend slem titule prvo četvrtfinale Monte Karla još od 2019. godine, a ukupno deseto, dok u polufinalu nije bio od 2015. godine kada je poslednji put podigao trofej u Kneževini.

Novak će u sledećem kolu igrati protiv Australijanca Aleksa de Minora koji ga je na startu ove godine pobedio Junajted kupu.

Drugi set: Đoković - Muzeti 7:5, 6:3

6:3 - Odličan gem za kraj i plasman u četvrtfinale prvog mastersa u sezoni koji se igra na šljaci.

5:3 - Opet brejk. Đoković je fantastičnim forhend vinerom okončao osmi gem i sada najbolji igrač sveta servira za plasman u naredno kolo.

4:3 - Neverovatno šta je ispustio Novak. Imao je 40:15 i dominaciju u naredna dva poena, ali Muzeti se na volšeban način vratio i oduzeo servis Srbinu. Borba drugom setu se nastavlja.

4:2 - Šteta! Došao je Novak do 0:30, ali nije uspeo da napravio još jedan brejk i dođe u situaciju da svojim servisom okonča meč osmine finala.

4:1 - Najbolji na svetu je sada potvrdio brejk i to tako što je rivalu prepustio samo jedan poen u gemu. Đokoviću još dva koraka nedostaju da se plasira u četvrfinale.

3:1 - Ekspresno Novak vraća brejk. Malo teže se kreće Srbin zbog visoke temperature u Monte Karlu. Ipak, najvažnije je da ima prednost i da je sve bliži plasmanu u četvrtfinale.

2:1 - Vratio je Muzeti brejk, ali Đoković mu je poklonio nekoliko poena pogrešnim odlukama koje je donosio.

Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

2:0 - Nole je sada u sjajnom naletu. Odmah je napravio brejk svetski broj jedan i sada je on taj koji se pita za ishod ovog susreta.

1:0 - Dobio je Đoković prvi gem u drugom setu. Počelo je duplom servis greškom i 0:30 za Italijana. Ipak, od tada je Nole vezao četiri poena i došao do početne prednosti u ovom delu susretu.

Prvi set: Đoković - Muzeti 7:5

7:5 - Evo ga set. Publika je naljutila Novaka Đokovića i time odmogla Muzetiju. Srbin je od tog momenta zaigrao odlično i uspeo je da napravi još jedan brejk koji je značio da je prvi set završen.

6:5 - Opet Novak vodi i dobio je još jedan gem sa nulom. Lorenco će sada servirati da obezbedi taj-brejk.

5:5 - Uspeo je Muzeti da produži set, bilo je 30:30. Ipak, Italijan je pronašao način da se izvuče i borba u uvodnom delu meča se nastavlja.

5:4 - Novak prvi put vodi na ovom meču. Bio mu je potreban 51 minut za tako nešto i sada je on taj koji drži stvari u svojim rukama, dok je prebacio pritisak na Muzetija koji će servirati da ostane u prvom setu.

4:4 - Probudila je publika Đokovića zbog zvižduka i to samo zato što je ukazao na to da je lopta Muzetija završila u autu. Nole je uspeo da vrati brejk, iako je protivnik imao 40:0. Beknehd je počeo da sluša i to je ono što raduje navijače srpskog tenisera. Italijan je sa druge strane počeo da greši.

3:4 - Dobar gem za Novaka. Konačno su proradili udarci, a upisao je najbolji na svetu i prvi as na meču.

2:4 - Mnogo grešaka Đokovića i lak gem za Muzetija koji je dobio gem sa nulom. Kao u transu igra Italijan i za sada čuva prednost brejka.

2:3 - Srbin se opet suočio sa brejk loptom, no ovoga puta nije dozvolio Lorencu da mu drugi put oduzme servis. Novaku je servis priskočio u pomoć i pomogao da smanji vođstvo protivnika.

Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

1:3 - Došao je Nole do 30:30, ali Muzeti je potom odigrao dva izvesna poena, prvo je sevnula fornehd paralela, a onda je drop šotom okončao gem. Italijan i dalje čuva prednost brejka koju je stekao u prvom gemu.

1:2 - Upisao se Đoković na semaforu. Odigrao je veoma dobar gem u kom rivalu nije prepustio nijedan poen. Nema dileme da će sada pritisnuti servis 24. igrača planete.

0:2 - Potvrdio je momak iz Karare brejk. Sada je na Noletu da što pre pronađe ritam i pokuša da se vrati u set.

0:1 - Nije dobro počelo za srpskog tenisera. Odmah je Muzeti napravio brejk, iskoristio je drugu priliku i došao do početne prednosti. Veoma dobro se na startu duela kreće Italijan.

Uoči meča:

Srpski as je fantastično počeo turnir u Kneževini, ubedljivo je pobedio Rusa Romana Safiulina, kome nije dozvolio nijednu meč-loptu na celom duelu.

Biće ovo idealna prilika za najboljeg tenisera sveta da se revanšira 24. na ATP listi za poraz koji je prošle godine doživeo od njega na istom ovom mestu. Tada je 22-godišnjak trijumfovao sa 4:6, 7:5, 6:4.

Vredi pomenuti da su oni do sada odigrali četiri međusobna meča i Đoković vodi sa 3:1 i ima dobru priliku da tu prednost uveća.

Novak nije imao mnogo uspeha u Monte Karlu, turnir je osvajao za njegove standarde skromna dva puta (2013. i 2015. godine).

Pobednik ovog meča igraće u četvrtfinalu protiv Australijanca Aleksa de Minora koji je bio bolji od Aleksej Popirina sa 6:3, 6:4.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)