MEDVEDEV SAMOG SEBE TEŠI: "Gubim samo od velikih igrača, ali i dalje ću igrati najjače turnire"

Novosti online

30. 03. 2024. u 16:45

Ruski teniser, Danil Medvedev je prikazao veoma slabu partiju u polufinalu Mastersa u Majamiju, izgubio je od Janika Sinera sa 6:1, 6:2 i to je zabrinulo mnoge njegove navijače.

МЕДВЕДЕВ САМОГ СЕБЕ ТЕШИ: Губим само од великих играча, али и даље ћу играти најјаче турнире

Foto: Profimedia

Ako se okrenemo unazad, malo u prošlost, prošle godine je Danil Medvedev u sezonu na šljaci ušao sa četiri titule na poslednjih pet turnira koje je odigrao: Roterdam, Doha, Dubai i Majami. Nijednu nije odbranio, ali kaže da ga to nije obeshrabrilo.

– Ako pogledamo moje mečeve, igrao sam nekoliko finala od tada ali sam gubio samo od najboljih. Od Sinera, Đokovića, Alkarasa – rekao je Medvedev.

Poraze od Đokovića na Ju-Es openu, Sinera u Pekingu, Beču i na Australijskom openu i Alkaras u Indijan Velsu. Ostala je još samo titula u Rimu, sve ostale je već izgubio. 

– Na šljaci ću igrati u Monte Karlu, Madridu, Rimu i na Rolan Garosu. Biće komplikovano osvojiti titulu, jer su to sve veliki turniri. Da igram deset takmičenja na seriji 250, verovatno bih imao više pehara. Nadam se da ću ipak osvojiti neku titulu ove godine - rekao je Medvedev.

Od Italijana, Sinera u Majamiju je izgubio peti meč zaredom i to posle prvih šest pobeda.

– Nije bio problem u taktici, nego u njenoj realizaciji, ono što je zamišljeno nije se sprovelo u delo. Previše grešaka i bez preciznosti. Posle sam promenio, ali je možda ipak trebalo to ranije da uradim. Kada budem opet igrao protiv Janika, razmisliću šta da radim i kako da se popravim - rekao je Medvedev.

Kaže da je Italijan neverovatno napredovao.

– Nisam igrao u vreme kada se velika trojka probijala, ali vidim da i Alkaras i Siner veoma brzo napreduju. Janik igra fenomenalno, ima odličan servis, pogađa linije, drugi servis veoma dubok, sjajno skraćuje lopte. Jako je teško igrati protiv njega u tom izdanju - rekao je Medvedev.

Ostaje samo da se nadamo da će na nekom narednom turniru Danil Medvedev možda osvojiti turnir i podići pehar.

BONUS VIDEO Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)