SRBI POLOVIČNI U MEKSIKU: Kecmanović prošao, Lajović ispao

Tanjug

29. 02. 2024. u 08:30

SRPSKI teniser Miomir Kecmanović plasirao se danas u četvrtfinale turnira u Akapulku pošto je pobedio Nemca Danijela Altmajera sa 6:4, 6:4.

СРБИ ПОЛОВИЧНИ У МЕКСИКУ: Кецмановић прошао, Лајовић испао

Foto AP

Meč Kecmanovića i Altmajera, 53. i 57. tenisera sveta, trajao je sat i 34 minuta, a srpskom teniseru je za trijumf bio dovoljan po jedan brejk u oba seta.

Kecmanović će se za plasman u polufinale boriti sa Britancem Džekom Drejperom koji je bio bolji od Japanca Jošihite Nišioke sa 6:3, 6:0.

Za razliku od Kecmanovića, Dušan Lajović je zaustavljen u osmini finala pošto je od njega bio bolji Norvežanin Kasper Rud sa 4:6, 5:7 posle skoro sat i po igre.

Rud je odlučujući brejk u prvom setu napravio u desetom gemu, dok je u drugom ključan brejk viđen u 12. gemu. Norvežanin će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Bena Šeltona.

Plasman u četvrtfinale Akapulka obezbedio je i branilac titule Australijanac Aleks de Minor pošto je pobedio Austrijanca Sebastijana Ofnera sa 6:1, 6:3. Naredni protivnik De Minora biće grčki teniser Stafanos Cicipas.

Dalje je prošao i Danac Holger Rune koji je bio bolji od Amerikanca Aleksandra Kovačevića sa 7:6, 6:2 i u narednom kolu igraće protiv Nemca Dominika Kepfera koji je eliminisao Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 6:4, 5:7, 6:1.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)