KAKVO ŽENSKO FINALE U AUSTRALIJI: Kineskinja bacila rukavicu Sabalenki

Tanjug

25. 01. 2024. u 14:04

KINESKA teniserka Ćinven Dženg plasirala se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedila 93. teniserku sveta Ukrajinku Dajanu Jastremsku posle dva seta, 6:4, 6:4.

КАКВО ЖЕНСКО ФИНАЛЕ У АУСТРАЛИЈИ: Кинескиња бацила рукавицу Сабаленки

fOTO: EPA

Dženg, 15. teniserka sveta, pobedila je posle sat i 37 minuta i prvi put u karijeri se plasirala u finale grend slem turnira.

Jastremska je dobro počela, oduzela je servis protivnici u drugom gemu i povela sa 2:0. Dženg je odmah vratila brejk, a zatim je u sedmom gemu napravila i drugi i povela sa 4:3. Ona je tu prednost sačuvala i povela u meču.

Kineskinja je dobro počela drugi set, napravila je brejk sa 2:1, ali je Jastremska odmah uzvratila i izjednačila na 2:2. Teniserke su posle toga osvojile po gem na svoj servis, a u sedmom gemu Džen je bez izgubljenog poena napravila novi brejk i povela sa 4:3.

Do kraja je sačuvala prednost brejka i plasirala se u finale prvog grend slem turnira u sezoni.

Ona će u finalu igrati protiv aktuelne šampionke Arine Sabalenke iz Belorusije, koja je danas pobedila Amerikanku Koko Gof 7:6, 6:4.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!