"NE MOGU NOVAKA DA KRIVIM!" Fric svestan koliko ga čeka težak zadatak protiv Đokovića

Novosti online

21. 01. 2024. u 09:49

USPEO je Tejlor Fric da se plasira u četvrtfinale Australijan opena, ali ga tamo čeka najteži mogući zadatak, duel sa Novakom Đokovićem.

НЕ МОГУ НОВАКА ДА КРИВИМ! Фриц свестан колико га чека тежак задатак против Ђоковића

Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Amerikanac je pobedio u osmini finala Stefanosa Cicipasa i svestan je da je u prethodnim mečevima sa najboljim teniserom sveta bio veoma inferioran.

Đoković i Fric su se do sada sastali osam puta i svaki meč je dobio Nole. Poslednji put su odmerili snage u četrtfinalu Ju-Es opena kada je Srbin trijumfovao sa 6:1, 6:4, 6:4.

Desetostruki šampion Australijan opena da ako bude na nivou ima dobre šanse da pobedi 12. na ATP listi.

- Ako pobedim nekog osam puta u nizu, prilično bih bio siguran, rekao bih i ja to. Ne mogu da ga krivim. Mislim da su mi uslovi ove bolji nego na Ju-Es openu ili Sinsinatiju. Jedini "pristojan" meč koji sam igrao protiv njega bio je u Torinu krajem 2022. U tom meču sam servirao za drugi set. Bilo je tesno. Od tada sam bio prilično loš u mečevima protiv njega. Mislim da moram da budem na mnogo većem nivou nego ranije. Nadam se da mogu da odigram kao danas - rekao je Fric.

Fric je do sada protiv Novaka osvojio samo dva seta i to oba na Australijan openu 2021. godine.

- Nije imao mnogo razloga da menja igru ili strategiju jer mu je uvek išlo. Protiv drugih sam išao napred-nazad. Nekad pobedim, nekad izgubim. Protiv Novaka je bilo jednosmerno. Osećam da je protiv mene igrao isto svaki put - zaključio je ovaj 26-godišnjak.

Podsetimo, Srbin i Amerikanac će meč igrati u utorak, ali još uvek nije poznat termin.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)