MIŠI IGRA NERAVA: Kecmanović kroz dramu do trećeg kola AO i duela sa Tomijem Polom

S. R.

18. 01. 2024. u 15:38

MIŠA čeličnih živaca. Srpski teniser Miomir Kecmanović odigrao je najbolje kada je to bilo najbitnije i uspeo da u dramatičnom susretu drugog kola Australijan opena sa Janom Lenardom Štrufom u super taj-brejku (11:9) petog odlučujećeg seta ostvari izuzetno bitan trijumf - 3:2 (6:4, 1:6, 7:6, 1:6, 7:6). Uprkos tome što je naš as propustio tri meč-lopte pri rezultatu 6:5, nije klonuo, prošao je, pa se našao na pragu izjednačavanja najvećeg uspeha u Melburnu, iz 2022, kada je stigao do četvrte runde.

МИШИ ИГРА НЕРАВА: Кецмановић кроз драму до трећег кола АО и дуела са Томијем Полом

FOTO: Tanjug/AP

- Pomislio sam na prošlu nedelju, kada sam imao meč lopte protiv Drejpera i ispao u Adelejdu. Ipak, sada sam uspeo da se vratim, nekako da ostanem miran, na 7:9 na kraju sam odigrao četiri najbolja poena. Bilo je mnogo uspona i padova tokom meča. Na kraju sam bio stabilniji, više sam verovao i imao sam malo više sreće - istakao je Kecmanović.

Miomirov naredni rival je Tomi Pol, sa kojim ima pozitivan učinak (tri pobede i poraz), ali je poslednji duel dobio Amerikanac u Sinsinatiju prošle sezone. Pre dve godine, u istoj fazi "Ozi opena" slavio je Miša.

- Znamo se otkad imamo 11, 12 godina. Prošle godine je bio u polufinalu. Znam kako igra i kako da mu se suprotstavim. Sa svojim timom sam radio na tome da se više bavim sobom, a manje čovekom prekoputa. Ako rival ima odgovor na sve što ja uradim kako treba, onda svaka čast - konstatovao je 24-godišnji Kecmanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)