NAJLEPŠA PRIČA SA AUSTRALIJAN OPENA: Došao sa 900 evra, pobedio favorita i zaradio "bogatstvo" (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

17. 01. 2024. u 09:43

NAKON prvog kola Australijan opena, već može da se govori o potencijalno nalepšoj priči ovogodišnjeg turnira u Melburnu.

НАЈЛЕПША ПРИЧА СА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: Дошао са 900 евра, победио фаворита и зарадио богатство (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Teniser iz Indije Sumit Nagal (26) nije samo napravio senzaciju pobedivši Aleksandera Bublika u prvom kolu, slavio je 3:0 (6:4, 6:2, 7:6).

Igrač koji se trenutno nalazi na 137. poziciji na ATP listi, koji je govorio o tome da se bori za ličnu egzistenciju, plasmanom u drugo kolo zaradio je 180.000 dolara, te će bar u nekom određenom periodu moći mirno da živi i trenira.

Nagal je postao poznat široj javnosti kada je govorio o problemima sa kojima se suočavaju loše rangirani igrači. Ruku na srce, za bolji tretman tenisera koji su van top 100 zalaže se i Novak Đoković i PTPA.

- Kada pogledam na račun u banci, isti je kao na početku godine. Imam 900 evra. Malo su mi pomogli neki ljudi, imam mesečnu platu od indijske naftne kompanije, ali nemam neke velike sponzore. Investiram sve što zaradim. Putujem sa jednim trenerom i to nemam fizioterapeuta. Šta god da zaradim investiram i osećam se kao da nedostaje podrške, iako sam poslednjih nekoliko godina najbolji indijski teniser. Jedini sam Indijac koji se kvalifikovao za grend slem i jedini koji je dobio meč na Olimpijski igrama u poslednjih nekoliko godina. Kada mi je ranking pao zbog povrede, niko nije hteo da mi pomogne i zato sam razočaran. Teško je dobiti finansijsku pomoć u Indiji i da budem iskren, ne znam šta da radim. Odustao sam.

Nakon velikog podviga u Melburnu uz dosta emocija je ponovo otvorio dušu.

- Sve je veoma emotivno. Neću sad ovde da plačem, ali još nisam svestan šta sam napravio. Nekad će biti dobra, nekad loša godina. Meni je prošla bila jedna od najboljih, iako sam, kao što sam već rekao, imao samo 900 evra na računu, kaže teniser iz Indije i dodaje:

Ponosan sam na sebe što sam uopšte došao ovde, posebno kada znam odakle sam krenuo. Neverovatno je to što ću igrati u drugom kolu.

Nagal, koji trenutno zauzima 137. mesto na ATP listi, sada ima sjajnu priliku da napravi još veći uspeh i zaradi veliku sumu novca, pošto će u drugom kolu igrati protiv slabije rangiranog rivala, Kineza Šanga koji je trenutno 140. na svetu.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu