TENISKI SKANDAL: Novak Đoković ostao bez miliona, otkriveno kako se to desilo

Novosti online

18. 12. 2023. u 18:39

NOVAK Đoković ostao je bez ozbiljne svote novca za ovu sezonu, iako je bio najbolji teniser u 2023. godini. Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) potvrdila je da je srpski as ostao bez bonusa.

ТЕНИСКИ СКАНДАЛ: Новак Ђоковић остао без милиона, откривено како се то десило

FOTO: Tanjug/AP

Razlog je taj što nije imao dovoljan broj odigranih Masters turnira. Treba reći da ih nije propustio svojom voljom, već mu nije bilo dozvoljeno da uđe u Sjedinjene Američke Države tokom proleća jer nije bio vakcinisan.

Kasnije mu je suspenzija ukinut, pa je na američkom tlu osvojio titulu u Sinsinatiju i na Ju-Es openu.

Novak je zbog zabrane tamošnjih vlasti ostao bez ozbiljne svote novca, tačnije 4,5 miliona dolara. On nije mogao da učestvuje u Indijan Velsu (6. - 13. mart) i Majamiju (20. - 27. mart).

Novak Đoković je sa prihodom od turnira od 15.952.044 dolara predvodio tenisere u ovoj sezoni. Još četvorica igrača su osvojila preko 10 miliona. To su Karlos Alkaraz (15,1 milion), Danil Medvedev (11,5) i Janik Siner (10,4 miliona), a prate ih Andrej Rubljov sa 6,5 miliona, Aleksander Zverev sa 5,6 miliona...

Noletova zarada od bonusa bi iznosila 4,5 miliona dolara, ali je ona "redukovana za 100 odsto zbog toga što je propustio više od tri turnira iz serije Masters 1000".

Pored pomenuta dva mastersa nije igrao ni u Madridru, ali zbog povrede. On je turnir u Španiji propustio nakon učešća u Monte Karlu i Banjaluci.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)