HAMADE, DŽABA SI IGRAO! Izašla nova ATP lista koju Međedović nikako ne želi da vidi, a zna se ko je gazda

Novosti online

04. 12. 2023. u 08:37

Prvi ponedeljak u decembru i nova nedelja koju Novak Đoković otvara na prvoj poziciji ATP liste.

ХАМАДЕ, ЏАБА СИ ИГРАО! Изашла нова АТП листа коју Међедовић никако не жели да види, а зна се ко је газда

Screenshot / TennisTV

Nakon što je osvojio Završni masters turnir u Torinu, bilo je jasno da će Novak biti najbolje plasiran do kraja januara, tačnije, njegova prva pozicija je osigurana sve do kraja Australijan opena, a od rezultata na prvom grend slemu u sezoni zavisi da li će do promene doći.

Tako je danas ušao u 402. nedelju vladavine! Đoković ima 11.245 bodova i rekordni osmi put će godinu završiti na prvom mestu. Prati ga Karlos Alkaraz sa 8.855 bodova, a potom sledi Danil Medvedev sa 7.600. Janik Siner sada se nalazi na četvrtom mestu sa 6.490, a peti je Andrej Rubljov sa 4.805.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere je 33, Dušan Lajović je 46, a Miomir Kecmanović 54.

Hamad Međedović je osvojio turnir najperspektivnijih mladih igrača u Džedi, ali on prema pravilima ne donosi bodove za rang-listu.

Mlađani igrač iz Novog Pazara zapravo je nazadovao na rang-listi za tri pozicije, trenutno je na 113. mestu – prestigli su ga igrači koji su igrali čelendžere.

Mada je na Završnom mastersu u Torinu koji je osvojio Đoković pobeda u grupi donosila 200 poena, u polufinalu 400, a finalu 500, igrači u Džedi nisu nagrađivani.

Jedan od glavnih razloga je to što se nije igralo prema osnovnim teniskim pravilima, već su se setovi igrali na četiri osvojena gema.  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave