SVET GLEDA NOVO TENISKO ČUDO IZ SRBIJE: Noletov đak Hamad Međedović hara na završnom turniru "Sledeća generacija"!

Novosti online

30. 11. 2023. u 22:38

Novak Đoković nije tek tako odabrao da, kada god može, pomogne da Hamad Međedović korača krupnim teniskim koracima. Noletov "đak" se na tom poverenju odužuje na fantastičan način - ostvario je i treću pobedu na Završnom ATP turniru "Sledeća generacija", plasiravši se u polufinale sa maestralnim učinkom 3-0, iako je u Džedu stigao kao drugi najlošije rangirani teniser od osam najvećih teniskih talenata današnjice.

СВЕТ ГЛЕДА НОВО ТЕНИСКО ЧУДО ИЗ СРБИЈЕ: Нолетов ђак Хамад Међедовић хара на завршном турниру Следећа генерација!

Screenshot / TennisTV

Trenutno 110. igrač sveta je pobedio svog druga iz Jordana, svojevremeno i dubl partnera, Abdulaha Šelbajha sa 3:1, po setovima 3:4(6), 4:2, 4:3(5), 4:2 i u polufinalu će igrati protiv 94. sa ATP liste, Dominika Štrikera iz Švajcarske, koji je bio drugi u svojoj grupi.

Podsetimo, Novopazarac je u prvom kolu turnira u Džedi savladao Aleksa Mikelsena (97. na svetu) pa u sredu Luku van Aša koji je 70, a onda je u vrlo zanimljivom duelu ostvario i treći trijumf.

Naš 20-godišnji reprezentativac, koji je sa svojim idolom, Novakom Đokvićem, bio deo reprezentacije na nedavno završenom Dejvis kupu, pred očima trenera i selektora Viktora Troickog nastavio je sa bravurama u Džedi.

A nije bilo lako protiv 185. "reketa planete", koji je sjajnom servis-volej igrom uspeo da osvoji prvi taj-brejk, iskoristivši pritom i nesportsku pomoć publike u Džedi - momka iz Jordana tada je "bodrila" smetajući Međedoviću prilikom servisa.

Hamad Međedović ne može da veruje šta publika radi tokom njegovog meča sa Abdulahom Šelbajhom / Screenshot / TennisTV

Međutim, nije to uzdrmalo reprezentativca Srbije koji je razornim udarcima počeo da gospodari terenom, uz izvrsne servise, a još efektnije osvojene direktne poene - najčešće forhendima.

Potpuno je preuzeo konce igre u svoje ruke, pa je uz 37 direktnih poena naspram 23 koje je imao rival (uz 14 Hamadovih neiznuđenih grešaka, jedne manje od suparnika) prošao u polufinale.

Već u petak igraće ponovo u Džedi, i to ponovo protiv levorukog rivala.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima