ĐOKOVIĆU UOPŠTE NEĆE BITI LAKO! Kakav megdan u Torinu, Janik Siner i Stefanos Cicipas otvorili Završni masters - i to kako (VIDEO)

Novosti online

12. 11. 2023. u 16:12

U "zelenoj" grupi, u kojoj se nadmeće i Novak Đoković, odigran je prvi meč Završnog mastersa u tenisu, a spektakl u Torinu otvorili su četvrti teniser sveta Janik Siner i Stefanos Cicipas, koji je šesti na ATP listi.

ЂОКОВИЋУ УОПШТЕ НЕЋЕ БИТИ ЛАКО! Какав мегдан у Торину, Јаник Синер и Стефанос Циципас отворили Завршни мастерс - и то како (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Siner je ulogu blagog favorita opravdao pobedivši Grka sa 6:4, 6:4, i to igrajući prvi put na ovom nadmetanju, ali uz ogroman "vetar u leđa" - prepuna hala ga je bodrila kao nikada pre, na momente i fudbalskim pesmama. Bila je to, ujedno, i najava atmosfere koja čeka Noleta kada bude igrao protiv ovog rivala.

U veoma uzbudljivom teniskom duelu, Italijan je ključne poteze napravio sredinom prve i početkom druge deonice, kada je i ostvatio dva brejka koja su i odlučila ishod ovog meča.

Iako se grčki teniser svojski trudio da spreči ovakav ishod, u toj nameri su ga sprečila dva detalja - najpre, Siner je sjajno kontrolisao igru u svojim servis-gemovima i na te početne servise izgubio je samo deset poena, za ceo meč. 

I, drugo, italijanski teniser je više nego dvostruko bolji bio kada se o ubojitosti defanzivnih udaraca radi - iz odbrane je osvojio 14 poena, a Cicipas skromnih šest, za ceo meč, iako je imao ne mali broj vrlo kvalitetnih poteza.

Podsetimo, naredni nastupaju Novak Đoković i Holger Rune, a prenos njihovog meča 1. kola završnog mastersa u Torinu možete uživo da pratite uz portal "Novosti".

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)