"NE OSEĆAM SE BEZBEDNO"! Arina Sabalenka udarila na VTA

V.N.

31. 10. 2023. u 09:50

BELORUSKA teniserka Arina Sabalenka savladala je Mariju Sakari u prvom kolu VTA finala, ali je imala dosta zamerki na organizaciju.

НЕ ОСЕЋАМ СЕ БЕЗБЕДНО! Арина Сабаленка ударила на ВТА

FOTO: Tanjug/AP

Sabalenka je odnos organizacije VTA okarakterisala kao nepoštovanje.

- Srećna sam što sam uspela da ostanem fokusirana i igram dobro. Ali, moram da kaažem da me je WTA jako razočarao, kao i dosadašnje iskustvo na WTA Finalu. Kao što sam rekla i na konferenciji za medije, kao igračica se osećam nepoštovano od strane WTA. Mislim da se većina nas tako oseća, napisala je Sabalenka na svom Instagram profilu i dodala:

- Ovo nije nivo organizacije koju očekujemo za Finale. Iskreno, na ovom terenu se često ne osećam sigurno dok se krećem, odskok lopte uopšte nije ravnomeran, a sve do subote nismo dobili priliku za trening na ovom terenu. Kad je toliko toga u igri i kad su ulozi ovako veliki, to je za mene neprihvatljivo.

Ipak, istakla je da nije ljuta na meksičke organizatore, već na VTA.

- Znam da oni nisu krivi za ovo i želim da znaju, jednako kao i meksički ljubitelji tenisa, da ih volim i cenim. Jako sam srećna što sam u Meksiku, samo sam ljuta zbog WTA i ove situacije, zaključila je Sabalenka.

Podsetimo, Sabalenka će pokušati da postane prva teniserka od Amerikanke Serene Vilijams (2013, 2014) koja je dve godine uzastopno igrala finale završnog turnira.

U drugom kolu će igrati protiv Džesike Pegule koja je u prvom meču savladala Elenu Ribakinu iz Kazahstana sa 7:5, 6:2.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)