IZAŠLA NOVA ATP LISTA: Evo koliko Novak Đoković beži Karlosu Alkarazu i do kada je bezbedan

Novosti online

16. 10. 2023. u 08:28

Novak Đoković je napravio još jedan korak ka istorijskom rezultatu i 400. nedelji na vrhu ATP liste.

ИЗАШЛА НОВА АТП ЛИСТА: Ево колико Новак Ђоковић бежи Карлосу Алкаразу и до када је безбедан

Foto: Profimedia

Srpski as je danas započeo 395. nedelju na prvom mestu ATP liste sa 11.045 bodova, dok je Španac Karlos Alkaraz posle loših rezultata u Kini dobacio samo do 8.805 bodova.

Imajući u vidu prednost od 2.240 bodova i ono što brane do kraja sezone, sve je izglednije da će Nole uskoro započeti jubilarnu 400. sedmicu na teniskom tronu.

Za to mu je potrebno da na preostala dva turnira ne podbaci, ali i da mladi Španac ne osvoji obe titule. Naime, Đoković na mastersu u Parizu, koji se igra od 28. oktobra do 5. novembra, brani 600 bodova iz prošlogodišnjeg finala u kojem je poražen od Holgera Runea.

Potom sledi Završni masters sezone u Torinu, a tamo Srbin u borbama osmorice najboljih brani svih 1.500 bodova jer je 2022. osvojio titulu bez poraza. S druge strane, Alkaraz brani samo 180 bodova iz četvrtfinala Pariza, dok u Torinu nije ni igrao.

U prevodu, ako Novak bude na nivou baš u ponedelja posle Završnog mastersa koji se igra od 12. do 19. novembra, započeo bi jubilarnu 400. nedelju na vrhu ATP liste.

A to bi mu puno značilo da u odličnom raspoloženju i sa puno samopouzdanja ode u Malagu gde će od 21. do 26. novembra predvoditi Srbiju na završnom turniru Dejvis kupa gde će  naši teniseri pokušati da ponove uspeh iz 2010. i da osvoje "salataru".

Rus Danil Medvedev je na trećoj poziciji sa 7.355. Italijan Janik Siner je četvrti sa 5.000 bodova, dok je Rus Andrej Rubljov napredovao za dve pozicije i sada je peti sa 4.765 poena.

U TOP 10 najboljih tenisera sveta nalaze se još Danac Holger Rune, Grk Stefanos Cicipas, Norvežanin Kasper Rud, Nemac Aleksandar Zverev i Amerikanac Tejlor Fric.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je napredovao za jednu poziciju i trenutno je 35. teniser sveta sa 1.180 bodova, dok je Dušan Lajović napravio četiri koraka napred i sada je 41. na ATP listi sa 933.

Miomir Kecmanović je nazadovao za osam pozicija i trenutno je 55. teniser sveta sa 930 poena. Hamad Međedović je napredovao za tri mesta i sada je 102. igrač na ATP listi sa 591. bodom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024