HAMAD JUNAČKI PAO! Drama, preokret i povreda ostavili Međedovića bez finala Astane

Novosti online

02. 10. 2023. u 14:35

Hamad Međedović, srpski teniser, poražen je u polufinalu turnira u Astani od Sebastijana Korde rezultatom 7:6, 6:7, 7:6.

ХАМАД ЈУНАЧКИ ПАО! Драма, преокрет и повреда оставили Међедовића без финала Астане

FOTO: M. Vukadinović

U prvom setu nije svaki Hamadov gem bio sjajan, ali kada je spasao dve brejk-lopte, postalo je jasno da Kordi neće biti lako da opravda ulogu favorita. Čvrst, napet i neizvestan set otišao je u taj-brejk, a u njemu je bio bolji srpski teniser.

Pogađao je sjajne uglove, slao divne, snažne udarce protivniku i zasluženo poveo u njegovom drugom polufinalu u karijeri.

Korda je ponovo prvi zapretio i u drugom setu, još jednom je stigao do dve prilike za brejk, međutim Hamadov urlik se još jednom prolomio Astanom. Obe su bile spasene!

Kada je Amerikanac riternirao odlično, Međedović je igrao pametnije i to mu je donosilo poene koji su ga na kraju ponovo uveli u taj-brejk. U tim momentima stao je Hamadov forhend i to ga je skupo koštalo seta.

Prava drama viđena je u trećem setu gde nije bilo nijedne brejk-lopte kako za srpskog, tako ni za američkog tenisera. Osim što u ovom setu nije bilo prilika da se protivniku oduzme servis, sve ostalo je bilo isto.

Gem po gem stiglo se do trećeg taj-brejka u meču, ovoga puta taj-brejka odluke. Nervoza i neiskustvo doveli su do razbijanja reketa, što je Hamadu donelo drugu opomenu, odnosno izgubljen poen.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)