HAOS, DEJVIS KUP OVO NE PAMTI: Amerikanci izgubili duel zbog divljanja!

Novosti online

14. 09. 2023. u 22:31 >> 23:13

Dejvis kup je u punom jeku, u Valensiji se reprezentacije bore za plasman na završni turnir u Malagi, a izuzetno burno je bilo na meču između reprezentacija Holandije i Sjedinjenih Američkih Država.

ХАОС, ДЕЈВИС КУП ОВО НЕ ПАМТИ: Американци изгубили дуел због дивљања!

Foto: Printskrin/Twitter/@TennisTV

Nakon što su "lale" povele sa 1:0 pobedom Van de Zandšulpa nad Tomijem Polom (7:6(2), 6:2), Amerikancima je preko potrebno bilo izjednačenje pre meča dublova, a po to izjednačenje je krenula njihova uzdanica - 11. teniser sveta, Franses Tijafo.


Međutim, Tijafou uopšte nije išlo kako se nadalo protiv 24. sa ATP liste, Talona Grikspora. A onda je sve preraslo u haos.


Grikspor je dobio prvi set (6:3), favorit iz SAD drugi u taj-brejku (7:6(7), ali tek nakon što je iskoristio petu set loptu, dok je u trećoj deonici drama iznedrila veliku nervozu.
I u njoj se igrao taj-brejk, u kome je Holanđanin poveo sa 5:2 i odservirao ono što je mislio da je as, ali je bio dosuđen as.


Grikspor je zatražio proveru, ispostavilo se da je bio u pravu i došao je do 6:2, odnosno četiri uzastopne meč-lopte.


A tog časa je Frensis Tijafo pobesneo.


"Kako je juče u ovakvoj situaciji poen ponovljen, a sada je on dodeljen (mom rivalu)?!", pitao se Amerikanac.


Sudija je ostao pri svojoj odluci, objašnjavajući da je "aut!" uzviknuto pre nego što je američki teniser udario lopticu.


Tijafou se to uopšte nije svidelo, pa je onda tražio i razgovor sa supervizorom, ali kada je video da će šesti poen ostati Holanđaninu, iznerviran - udarao je reketom po terenu.


Zbog toga mu je izrečena sankcija - kazneni poen, kojim je Grikspor sa 6:2 došao do 7:2, time dobio set, ujedno time dobio i meč, a tog časa je i Holandija došla do pobede nad Amerikancima, jer je stigla do nedostižnih 2:0 pred meč dublova.


Evo i kako je taj haos izgledao:

Amerikanci su, inače, u dublui pobedili i tako megdan završili rezultatom 1-2, jer su Radživ Ram i Ostin Krajiček savladali Matvea Midelklopa i Veslija Kolhofa sa 6:7(5), 7:6(3), 6:3.

Podsetimo, u petak Srbija igra sa Španijom, našoj reprezentaciji se pridružio i Novak Đoković, a ako vas on zanima, sve najnovije i najvažnije vesti o njemu, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu