MEDVEDEV UMALO IZBAČEN SA VIMBLDONA! Rus se spasao u poslednji čas

Novosti online

12. 07. 2023. u 18:59

BURNO je ovih dana na Vimbldonu.

МЕДВЕДЕВ УМАЛО ИЗБАЧЕН СА ВИМБЛДОНА! Рус се спасао у последњи час

FOTO: Tanjug/AP

Brojni favoriti su već ispali sa londonskog grend slema, ali malo ko je očekivao da će se za to i pre polufinala strepiti Danil Medvedev.

Ne zato što je on veliki majstor igre na travnatoj podlozi, a ne spada baš u dva, tri najbolja na svetu na njoj - iako sa pravom jeste član elite "belog sporta", već zato što je u četvrtfinalu imao za rivala tek 43. sa ATP liste, i to vimbldonskog debitanta.

A upravo je on, spektakularni Amerikanac Kristofer Jubanks, bio vrlo blizu da eliminiše Medvedeva.

Autsajder je velikog favorita propisno namučio, da bi na kraju treći igrač sveta nadoknadio set zaostatka i, posle 1:2, pobedio sa 3:2 (6:4, 1:6, 4:5, 7:6(4), 6:1).

Da se nešto ozbiljno "sprema" svedočili su sjajni servisi američkog tenisera, kao i činjenica da je posle tri odigrana seta imao 25 neiznuđenih grešaka, a čak 50 direktno osvojenih poena.

Ruski majstor tenisa je tada "stisnuo zube", smanjio broj grešaka i izborio taj-brejk, a u njemu serijom 4:1 posle nerešenog rezultata 3:3 izborio peti set. U njemu je silovito krenuo po trijumf, malo i iznenadio rivala tom rešenošću i skoro bezgrešnom igrom u prvih 15-ak minuta, pa je Amerikanac morao da "položi oružje" pred favoritom.

Jubanks je na ovom grend slemu najpre izbacio 95. sa ATP liste, Tijaga Monteira sa 3:1 u setovima, a potom 13. tenisera sveta, Kamerona Norija (takođe sa 3:1). Sledeći je pred njim pao imenjak iz Australije, O'Konel, sa 3:0, a u osmini finala i peti sa svetskog rangiranja, Stefanos Cicipas, posle pet setova borbe. Ipak, treći sa ATP liste ispostavio se kao prevelik zalogaj.

Naredni rival Medvedeva biće pobednik meča Karlos Alkaraz - Holger Rune, koji se bore u svom četvrtfinalnom okršaju.

A Nole?

Novak Đoković je, naravno, i dalje akter Vimbldona, a na tom grend slemu sada ga čeka veoma ozbiljan izazov, polufinale protiv Janika Sinera - koje bi, zapravo, moglo da bude lakše nego što mnogi misle. 

Podsetimo, eventualnim osvajanjem pehara Nole bi izjednačio rekord Rodžera Federera, jedinog tenisera u istoriji koji je došao do osam vimbldonskih titula.

Ako vas Novak Đoković zanima, sve o njemu, Vimbldonu, a i generalno tenisu - pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim dobrom ste mestu.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)