"ALI... JA UOPŠTE NISAM RUSKINJA!" Neverovatna dešavanja na Vimbldonu, teniska zvezda se našla u čudu zbog ovoga

Novosti online

03. 07. 2023. u 19:34

Novak Đoković se na Vimbldonu ovog ponedeljka nervirao zbog jedne pogrešne odluke nadležnih, koja je produžila njegov meč 1. kola za skoro sat i po, a Viktorija Azarenka je ostala u neverici zbog dešavanja na konferenciji za štampu.

АЛИ... ЈА УОПШТЕ НИСАМ РУСКИЊА! Невероватна дешавања на Вимблдону, тениска звезда се нашла у чуду због овога

FOTO: Tanjug/AP

Dok je Nole, uz 77 minuta pauze zbog loše procene sudije i organizatora, pobedio Pedra Kačina i prošao u drugu rundu grend slema u Londonu, Beloruskinja je bila u centru pažnje zbog rata u Ukrajini.

Samo, nije ni sanjala da će na konferenciji za medije jedan novinar da je pita:

"Recite nam, šta ovaj turnir znači za Rusiju?"

Čuvena teniserka je zbunjeno pogledala, potom podigla ramena i rekla "Ali, ja nisam iz Rusije...".

Novinar koji je tek tada saznao da se radi igračici iz Belorusije je pokušao da se izvuče iz neprijatne situacije dvaput probajući da preformuliše pitanje, a onda mu je Azarenka "skratila muke":

- Svejedno, odgovoriću vam. Mislim da je na međunarodnoj sceni Vimbldon bez ikakve sumnje jedan od najvećih i najznačajnijih teniskih događaja. Uvek je to i bio, najstariji je turnir u istoriji. Ali, ja nisam iz Rusije, pa ne znam kako se tamo prema Vimbldonu odnose - uz osmeh je zaključila osvajačica dve grend slem titule (Australijan open 2012. i 2013), učesnica tri finala Ju-Es opena, a svojevremeno polufinaliskinja i Vimbldona i Rolan Garosa.

Viktorija Azarenka tokom meča sa Jue Juan na Vimbldonu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

Inače, u prvom kolu vimbldonskog turnira, Azarenka je danas pobedila Kineskinju Jue Juan sa 6:4, 5:7, 6:4 i zakazala duel sa Argentinkom Podorskom koja je sa 3:6, 7:6(5), 6:4 eliminisala s ovog grend slem nadmetanja Čehinju Martincovu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona