KASPER RUD SE NE ZANOSI: Moraću da budem bolji od samog sebe, da bih pobedio!

Mladi Norvežanin Kasper Rud (4. nosilac) je svestan u kakvim će vrtlogu da se nađe danas u 15 sati na Centralnom terenu u finalu Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića (3. nosilac).

КАСПЕР РУД СЕ НЕ ЗАНОСИ: Мораћу да будем бољи од самог себе, да бих победио!

FOTO: Tanjug/AP

- Biće teško, to je sigurno. Igra za svoj 23. trofej, a ja za prvi. Pokušaću da uživam u trenutku. Tako sam razmišljao i prošle godine, ali nije mi išlo. Želeo bih da sada budem bolji. Da vidimo da li sam nešto naučio. Sjajan je osećaj vratiti se. Na početku turnira nisam mislio, niti sam verovao, da ću u finale. Ovo će mi sigurno biti najteži izazov u ​​godini, da igram protiv Novaka. Daćemo obojica sve od sebe, da budemo spremni i da budemo na svoj najboljem nivou – uverava Kasper.

Dosadašnji skor u međusobnim susretima je 4:0 za Srbina, a Norvežanin mu nije uzeo ni set!

- Novak odlično igra na ovom turniru, a na grend slemovima uvek podiže nivo. Nikada ga ranije nisam pobedio. Pokušaću da smislim bolji plan igre. Znam samo da ću morati da odigram najbolje što mogu, bolje nego ikada do sada, ako želim da imam bilo kakvu šansu. Pokušaću da igram bez velikog pritiska – kaže.

Objasnio je i šta to znači.

- Stvar je u tome da ne razmišljam o tome da "treba" da pobedim u ovom meču. To je reč koju pokušavam da izbegnem. U finalu sam, bile su ovo sjajne dve nedelje, bez obzira šta će se desiti u nedelju. Ponekad igraš svoj najbolji tenis kada ne razmišljaš previše o tome. Ako pomislite, oh, blizu sam pobede, možete da postanete napeti. Možda se upravo to dogodilo Alkarazu. Znam da će to biti dug, maratonski meč, igraću poen po poen, daću sve od sebe, pa da vidimo kako će to ići – rekao je Rud.

BONUS VIDEO: SRBIN I RUS U CENTRU PAŽNjE: Novak Đoković i Danil Medvedev zajedno na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)