KAD "NALJUTIŠ" NAJBOLJU NA SVETU: Iga Švjontek izgubila dva i po puta više gemova nego inače, pa prošla u finale Rolan Garosa

Novosti online

08. 06. 2023. u 20:59

ROLAN garos 2023 je ušao u samu završnicu: upravo je postalo poznato ko će igrati za titulu u pojedinačnoj konkurenciji teniserki.

КАД НАЉУТИШ НАЈБОЉУ НА СВЕТУ: Ига Швјонтек изгубила два и по пута више гемова него иначе, па прошла у финале Ролан Гароса

FOTO: Tanjug/AP

Iga Švojntek, prvi nosilac na Otvorenom prvenstvu Francuske, pobedila je u polufinalu Beatriz Maju Hadad sa 6:2, 7:6(7).

Brazilka, inače 14. favorit za titulu, počela je ovaj meč iznađenjem - brejkom, ali to kao da je naljutilo Poljakinju koja je potom, za nešto više od pola sata, rešila prvu deonicu u svoju korist osvojivši šest od sedam gemova koji su usledili posle pomenutog početnog.

U prethodnih pet nastupa na ovogodišnjem grend slemu u "gradu svetlosti", Švojntekova je u proseku gubila samo 1,6 gemova po setu. Činilo se da će slično biti i ovoga puta, ali je  Poljakinja izgubila dva i po puta više gemova pre nego što je pobedila.

Uporna Brazilka je gemom koji je trajao čak 14 minuta najavila na samom početku druge deonice da će ova teniska priča ipak malo duže potrajati nego što su to mnogi pomislili.

Beatriz Hadad Maja tokom meča sa Igom Švojntek u polufinalu Rolan Garosa 2023 / FOTO: Tanjug/AP

Ne samo da je napravila brejk i imala 3:1, nego je posle istovetnog odgovora Poljakinje Hadad Maja vodila sa 15:40 na servise suparnice pri rezultatu 4:4.

Ipak, do brejka nije došlo, pa je u taj-brejku koji je nedugo zatim došao na red - Brazilka poklekla pred najboljom igračicom na svetu, koja je spasila set loptu i, četiri poena kasnije, prošla dalje.

Iga Švojntek tokom polufinala Rolan Garosa 2023 protiv Beatriz Maje Hadad / FOTO: Tanjug/AP

Iga Švojntek će se za titulu na Rolan Garosu 2023 boriti protiv najveće senzacije u ženskoj konkurenciji, devojke koja je u polufinalu eliminisala drugu teniserku sveta.

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAJOVIĆ U POLUFINALU BARSELONE! Srbin pobedio Francuza pa zakazao duel sa šampionom Monte Karla