KUDA NOVAK, TUDA I MI: Kako su Kaća, Rikardo i Andrij sa svih strana sveta došli u Pariz da navijaju za Đokovića

Poklonile su "Večernje novosti" Novaku Đokoviću magnet za frižider s oznakom Rolan Garosa, aludirajući na njegove magnete koje kao Ajron Men nosi na grudima, poželevši mu na ovaj način simbolično svu sreću u nastavku turnira. A baš kao taj magnet, Novak privlači pažnju gde god da se ovde pojavi.

КУДА НОВАК, ТУДА И МИ: Како су Каћа, Рикардо и Андриј са свих страна света дошли у Париз да навијају за Ђоковића

Foto: Goran Čvorović

Stadion je prepun kad on igra, ali veliko zanimanje vlada i za Novakove treninge koji se u poslednje vreme obično održavaju na sporednim terenima u kompleksu "Žan Buen", kod stadiona za ragbi, u neposrednoj blizini Rolan Garosa, daleko od očiju javnosti.

Tu mogu da uđu samo novinari, a i njima je zabranjeno snimanje video-zapisa i fotografisanje. Običan svet može želju za posmatranjem Noleta u ovom slučaju da utoli jedino gledajući prekoputa visoke ograde.

Pred ulazom, Novaka ovde uvek čekaju verni navijači. Unapred se obaveste kada legenda trenira, pa zauzmu busiju i strpljivo, na suncu, stoje dugi niz sati: najpre dok ne dođe, zatim sve vreme treniranja, nekada i dva sata, a posle toga, dok ne obavi sva neophodna istezanja i vežbe nakon završenog treninga.

Među onima koji strpljivo čekaju je ovih dana i Kaća, koja je za tu priliku stigla čak sa Kipra!

- Obišla sam ceo svet, idući za Novakom – poverava nam se ova mlada i nasmejana devojka, stojeći sa srpskom zastavom, čekajući trenutak da prozbori nekoliko reči s Novakom u prolazu, možda mu, čak, stisne i ruku, ili bar mahne.

Bila je, kaže, na njegovim mečevima u Australiji, na Vimbldonu, na mastersima u Dubaiju i Abu Dabiju u kome je odrasla.

- Htela sam da ga gledam i u Madridu, mama i ja smo kupile karte, ali je tada sve bilo propalo zbog kovida. Spremam se da ovog leta, zbog Novaka, odem i na Ju-Es open – ističe na tečnom srpskom jeziku Katerina Joanu, kojoj je mama iz Leskovca, a tata s Kipra.

Ove godine nije imala priliku da gleda Đokovića na terenu u Parizu.

- Karte moraju da se kupe unapred, a mi smo promašile datume, jer Novak tada nije igrao. Ništa zato, srešću ga bar ovako. I to mi puno znači – kaže naša zemljakinja.

Oko nje, takođe sa srpskim zastavama, Andrij iz Ukrajine i Rikardo iz Kolumbije. Sve troje sreli su se i upoznali tu, pred "Žan Buenom", a spaja ih to što zajedno vole Novaka.

- Veliki sam Novakov fan, u Kolumbiji sam njegov najveći navijač - kaže nam Rikardo.

Isto poručuje i Andrij.

- Volim fudbal i tenis. U fudbalu mi je idol Ronaldo, a u tenisu Novak. Nema boljih od njih – ističe ovaj student menadžmenta.

Sreći njihovoj nema kraja kada se na kapiji, konačno, pojavi Nole.

SANjA, JULIJA, MILA I ANŽELIK

Puno je naših navijača i na Novakovim mečevima ovih dana u Parizu. Među njima su, između ostalih, bile i Sanja, Julija i Mila koje su povele sa sobom francusku prijateljicu Anželik, a Noleta su bodrile u majicama s ispisanim njegovim imenom.

Foto: Goran Čvorović

Navijačica na Centralnom terenu

Foto: Goran Čvorović

Sanja, Julija, Mila i Anželik

Foto: Goran Čvorović

Žan Buen

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega