KAKAV ČOVEK! Đoković sa "dva sata zakašnjenja" došao na četvrtfinale Rolan Garosa i - pobedio uprkos bruci sudije!

Novosti online

06. 06. 2023. u 18:53 >> 18:55

Novak Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa, i to nakon dva sata "uvodnog mučenja", a onda izvrsne igre kojom je i pobedio Rusa Karena Hačanova - rezultat je na kraju bio 4:6, 7:6(0), 6:2, 6:4.

КАКАВ ЧОВЕК! Ђоковић са два сата закашњења дошао на четвртфинале Ролан Гароса и - победио упркос бруци судије!

FOTO: Tanjug/AP

Iako je Nole sedam puta u nizu, a osam od dosadašnjih devet mečeva, dobio ovog rivala, bilo je već u prvom setu jasno da stvari "ne idu" onako kako je Srbin planirao. Ne samo zato što je osvojio svega šest od 26 poena na servise rivala, već zato što početni udarac Đokovića uopšte nije bio velika opasnost za suparnika. Štaviše, samo 58% prvih servisa Novak je ubacio gde treba, a od svih onih drugih - osvojio je svega 39% poena (7/18).

Usled toga, od rane faze meča bio je uglavnom u podređenom položaju, što je njegov suparnik koristio: najpre za brejk u petom gemu, potom za brejk/set lopte u devetom i, konačno, za prilično ubedljivo osvajanje uvodne deonice.

U drugoj su se stvari promenile utoliko što je Đoković počeo da značajno agresivnije igra na svoje druge servise (osvajao je poene dvostruko češće, u 80% takvih situacija), ali je "problem" bio - što Hačanov uopšte nije uvećavao broj svojih grešaka i pritom nastavio da servira izvrsno. Zato se i došlo do taj-brejka, a u njemu...

U njemu je Novak pokazao zašto ga njegovi strani navijači ponekad zovu "Tajbrejković": nije dozvolio Rusu nijedan jedini poen, ali ne zato što je imao jače ili preciznije udarce od njega, već zato što ga je u svih sedam situacija nadmudrio. Najčešće boljom kretnjom, ali i odličnim odabirom poteza.

To je bila preko potrebna injekcija samopozdanja pa je na startu trećeg seta, a čak dva sata i 14 minuta od početka meča, Nole stigao do prve brejk lopte. Uz malo neverice što nije uspeo da je iskoristi iako je imao dobru priliku, nedugo zatim je uspeo da "oduzme servis" Hačanovu. Tada je i bilo jasno - Đoković je "stigao" na četvrtfinale. Uz dva sata "kašnjenja".

Od pomenutog zaostatka Rus se nije oporavio u nastavku, iako je imao vetar u leđa od strane sudije: Đoković je uz tri gema u kojima nije izgubio ni poen osvojio treći segment meča, da bi u četvrtom setu ranim brejkom najavio i kako će se ova priča završiti. Ali, nije se baš završilo onoliko brzo koliko se Novak nadao: izdržao je sjajan, 12-minutni četvrti gem u kome je bilo obostranih bravura, spasao tada dve brejk lopte, da bi na 4:2 on imao dve, povevši sa 15:40. Hačanov je uspeo da pogađanjem linije prepolovi zaostatak, a onda izvrsnim servisom i da izjednači. Usledio je njegov šesti as - ali kakav: lopticu je poslao u aut, što je Novak pokazao sudiji, a on došao i konstatovao da je loptica dotakla liniju. A ne da nije dotakla liniju, nego je u pitanju jedna od najvećih bruka arbitara na ovom Rolan Garosu...

Levo je teren, a ovo je dosuđeno kao trag loptice kojim je Hačanov pogodio liniju?! / TV Eurosport

Ipak, ni ta neverovatna situacija, ni činjenica da je Hačanov "oduzeo servis" Srbinu u narednom gemu, nije omela Đokovića: teniser čeličnih živaca, što je pokazao toliko puta tokom karijere, nije paničio već je odmah napravio brejk i to bez izgubljenog poena, a onda odservirao trijumfa.

Juriš ka narednom ga čeka u četvrtak, kada će igrati ili protiv najbolje rangiranog tenisera sveta, Karlosa Alkaraza, ili protiv Stefanosa Cicipasa, o čemu u međusobnom duelu odlučuju Španac i Grk.

 

KRAJ! Đoković - Hačanov 4:6, 7:6(0), 6:2, 6:4!

6:4 - Sjajni Nole je odservirao trijumf!

5:4 - Brejk Đokovića! Bez izgubljenog poena!

4:4 - Brejk Hačanova! - Imao je Đoković zicer blizu mreže - a propustio je tu priliku, čime je Rus poveo sa 15:30. Minut kasnije, Hačanov je naterao Noleta na grešku s osnovne linije i došao do brejk prilike. A to je i ostvario jer je Đoković napravio dvostruku servis grešku. Ko je ovo mogao da očekuje... Pre 5-6 minuta je Nole vodio sa 4:2 i imao 15:40 na servise rivala, a sada ovo!

4:3 - Kakva krađa! Nole je primetio da su "pala ramena" ruskom teniseru posle propuštenih prilika da se vrati u meč, krenuo je po brejk i poveo sa 15:40. No, Hačanov je uspeo da pogađanjem linije prepolovi zaostatak, a onda izvrsnim servisom i da izjednači. Usledio je njegov šesti as - ali kakav: lopticu je poslao u aut, što je Novak pokazao sudiji, a on došao i konstatovao da je loptica dotakla liniju. Da li je to baš bilo tako - pogledajte i sami:

Levo je teren, a ovo je dosuđeno kao trag loptice kojim je Hačanov pogodio liniju?! / TV Eurosport

4:2 - Auh, kako važan gem. I kako dobro odigran gem od strane Novaka. Posle velikog naleta Rusa, Đoković je za tili čas, uz samo jedan izgubljen poen, došao sa 3:2 na dva razlike. Još dva gema ga dele od pobede, a ima brejk prednosti. Sledeći servira Rus.

3:2 - Raspucao se Hačanov. Osokolila ga je ona velika borba u prethodnom gemu, pa je "svoj" dobio prilično brzo, i to uz odlične reakcije čak i na sjajne Novakove riterne. Đoković, uz brejk prednosti, sledeći servira.

Karen Hačanov tokom meča sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu Rolan Garosa / FOTO: Tanjug/AP

3:1, kakav gem! Neočekivano, Nole je ušao u probleme. Servis mu više nije onoliko ometao planove rivala, koji je to iskoristio da dođe do brejk šanse. A onda je Đoković poslušao savet nekog iz publike - i razornim forhend vinerom poravnao rezultat (poslavši "zahvalnicu" u vidu ispruženog prsta, potom i poslatog poljupca). Poveo je zatim Srbin, pa preokrenuo Hačanov i došao do druge brejk prilike, no posle sedam minuta igre, opet je bilo izjednačeno. Gem je tako još potrajao, što i ne bi trebalo da čudi, jer je Novak dvaput u situacijama kada mu je poen bio potreban za 3:1, odservirao dvostruku servis grešku. A kada je u desetom minutu posle fantastične borbe na mreži i "tvinera" Rusa - Đoković pogrešio prilikom voleja, publika se našla u delirijumu - meč je nastavljen a da je i dalje bilo "samo" 1:1 na semaforu u četvrtom setu. Ali, konačno, posle 11 minuta i 22 sekunde otkako je Nole počeo da servira, gem mu je i pripao - zahvaljujući savršeno "skraćenoj" loptici.

TV Eurosport

2:1 - Brejk Đokovića! Ma, tako je! Ne da Nole nije patio za propuštenom šansom na startu četvrtog seta, već je odmah krenuo po nove brejk lopte i do njih stigao povevši sa 15:40. A onda savršenom igrom, kako sa osnovne linije, tako i istrčavanjem ka mreži, posle 11 minuta igre u ovom segmentu meča, a a tri sata i minut od početka susreta, brejkom poveo sa 2:1 u četvrtom setu.

1:1 - Koliko je samo sada žao Noletovim navijačima što prethodni gem Srbin nije rešio u svoju korist. Jer, za dva minuta je osvojio "svoj" gem, ali je na semaforu "samo" 1:1, umesto 2:0 da se došlo do brejka... No, "šta bi bilo - kad bi bilo" nije mudra strategija razmišljanja, pa nema sumnje da ni Novak neće mnogo tugovati za propuštenom prilikom već, kao u najvećem delu svoje karijere, krenuti po nove.

0:1 - Auh, šteta, šteta... Nole je imao 0:30 na servise rivala, a onda ramom reketa udario lopticu. I, umesto da povede sa 0:40, Rus je prepolovio zaostatak, da bi potom nadmudrio Đokovića u igri s osnovne linije. Novak se okrenuo ka stručnom štabu, koji kao da mu je govorio da mora malo da se odalji prilikom prijema drugog servisa, na šta je Đoković rekao "Gde? Gde?!", a Hačanov je to iskoristio da "doda gas" i preokretom osvoji gem.

Novak Đoković pita svoj stručni štab gde više da se povuče prilikom servisa Hačanova / TV Eurosport

6:2 - SET ZA ĐOKOVIĆA! Servirao je Nole tako dobro, da je trećim gemom "sa nulom" - došao do 2:1 u setovima. Fantastično izdanje "probuđenog" srpskog asa. Dva sata i 14 minuta mu je trebalo za prvu brejk loptu, a dva sata i 50 minuta od početka meča - osvojio je treću deonicu i deluje nezaustavljivo.

5:2 - Brejk Đokovića! Kako je zaigrao Nole u trećem setu, i ne čudi što vodi sa tri razlike i što će servirati za 2:1! Majstorski je vraćao servise uzdrmanom Rusu, a onda je, uz jedno nerviranje što već savladanog rivala nije "matirao" paralelom, već je probao lob, uspeo da u narednom potezu iskoristi brejk šansu za odlazak na velikih 5:2.

Nole se ljuti sam na sebe što nije iskoristio prostor za paralelu... / TV Eurosport

4:2 - Majstorski nastavlja Nole da igra u servis-gemovima. Drugi zaredom bez izgubljenog poena.

3:2 - Hačanov uzvraća istom merom. Bez izgubljnog poena osvaja servis gem. Ali, i dalje ima brejk zaostatka. Onaj brejk iz prvog gema, tokom kog je Nole dvaput bio u neverici.

3:1 - Maestralno je odigrao Novak "svoj" gem. Završio ga je 35. direktnim poenom (devet više od suparnika), a do 3:1 stigao je izgubivši samo jedan poen.

2:1 - Bilo je uzbudljivijih gemova od ovog, trećeg u trećem setu, ali je ovaj bio ispunjen odličnim potezima obojice. Posle jednog maestralnog forhenda, koji je Hačanov izveo iz punog trka, Đoković mu je aplaudirao na sjajnom poenu, uzvratio je onda i Srbin sličnom merom, no dalje od tih 40:40 nije uspeo. Ovoga puta. Hačanov se "upisao" na semafor u ovoj deonici, uz brejk zaostatka.

Novak Đoković aplaudira Karenu Hačanovu zbog poteza u trećem gemu trećeg seta četvrtfinala Rolan Garosa / TV Eurosport

2:0 - Prilično dobro odigran servis-gem Noleta, "potvrđen" je brejk, ali uz jedno nerviranje osvajača 22 grend slem titule. Na 30:15 za Đokovića, Hačanov je poslao lopticu u aut, a linijski sudija je "zaspao" i nije se oglasio. Novak je prekinuo razmenu i pozvao glavnog arbitra da se uveri kolika je greška bila i... možete je videti i vi:

Novak Đoković se pita kako linijski sudija nije video očigledan aut / TV Eurosport

Isprva nedosuđeni aut Hačanova / TV Eurosport

1:0 - Brejk za Đokovića! Posle dva sata i 14 minuta igre, a izvrsnih poteza srpskog tenisera u prvom gemu trećeg seta, Đoković je došao do svoje prve brejk lopte na meču. Nije uspeo da je realizuje, jer je Hačanov prilično hrabro zaigrao u narednom poenu, a posle izjednačenja - fantastično servirao, pa tako i poveo. Ipak, nije iskoristio sledeću solidnu situaciju u kojoj se našao, poslao je lopticu u aut kada se činilo da će poentirati, pa je na isteku sedmog minuta i dalje na semaforu pisalo da je u gemovima 0:0. Imao je potom Nole novu brejk priliku, no nije uspeo da je iskoristi pa se okrenuo i pitao svoj stručni štab "Šta je ovo? Da li je moguće da se ovo dešava!?". Ipak, kako je Rus nastavio da uzalud traži servis kojim bi uzdmrao odlične riterne Srbina, Đoković je došao do treće brejk lopte - a nju iskoristio uz malu pomoć mreže. Izvinio se suparniku, a onda, posle svega što je pregrmeo u desetominutnom gemu, krstio se na putu do stolice.

Kraj odmora. Posle pet i po minuta pauze, jer je Novak zatražio predah da ode do toaleta, meč je nastavljen i to servisima Rusa (koji se tokom predaha posvetio žuljvima koji ga muče na šaci kojom drži reket).

Hačanov sanira žulj posle drugog seta meča sa Novakom Đokovićem na Rolan Garosu / TV Eurosport

Novak Đoković se vraća na teren posle zatraženog odlaska do toaleta / TV Eurosport

SET ZA ĐOKOVIĆA, 7:0 u TAJ-BREJKU! Na svoj servis, Nole je uspeo da povede, a onda je nadmudrio Rusa jer je u jednoj lošoj defanzivnoj situaciji - iznenađujuće ostao u mestu, baš tamo gde je Hačanov mislio da Novaka više neće biti. Usledio je viner iz levog dela terena, a odatle je Đoković poentirao za 3:0, namestivši se na vreme da sa "bekhend" strane - izvede forhend. To je prilično  uzdrmalo 11. sa ATP listi, pa je ušao iz greške u grešku kada se radi o procenama i gde će biti Nole i šta će uraditi. Tako je Đoković "vezao" još poena, došavši do 6:0 savršenim dvoručnim bekhendom kojimo je poslao neodbranjivu paralelu. Minut kasnije, na "nuli" je ostavio rivala i novim direktnim poenom osvojio set. Posle dva sata i tri minuta borbe, 1:1!

6:6 - Nole je osvajanjem prvog poena u gemu u kome je servirao ruski teniser nagovestio da bi mogao da zada glavobolje Hačanovu, za šta se dodatno pobrinuo sam Rus kada je pri 40:30 poslao lopticu u aut. Ipak, forhend viner Karena Hačanova doneo mu je prednost, a iako je potom napravio dvostruku servis grešku, lako je osvojio dva potonja poena i izborio taj-brejk!

6:5 - Još jedan impresivan Noletov servis-gem, još jednom njegov rival nije imao nijedan adekvatan odgovor. Da li je, konačno, vreme da Đoković ne samo dođe do brejk prilike, već i do brejka, time i seta? Posle kraćeg predaha - servira Hačanov...

5:5 - Šteta... Nole je uspeo da na servise rivala dođe do 30:30, a onda je jedan rutinski bekhend, sa osnovne linije, poslao u mrežu. Vrteo je glavom srpski as u neverici, ali kako je nedugo zatim bekhend loše izveo Rus, došlo se do još jednog izjednačenja. Nade da bi moglo da bude i brejk lopte raspršio je snažan servis Hačanova, koji je poveo, pa gem osvojio forhendom kojim je Đokovića naterao na grešku. Posle sat i 45 minuta igre - Nole i dalje bez brejk prilike... Rus ima učinak 1/7 kada su one u pitanju.

5:4 - Odlično! Bez izgubljenog poena Nole je osvojio servis gem, pokazavši tako da zaista "napreduje" u igri na ovom meču. Hačanov nije imao ni najmanju šansu u devetom segmentu drugog seta, a upravo će Rus sada servirati da taj set još potraje.

4:4 - Ne da se Karen Hačanov "pa to ti je". Servisima kontroliše igru u "svojim" gemovima, poveo je sa 30:0, pa posle jedne forhend greške (desete na meču, a toliko ih ima i Nole) izgubio poen, no nije se "zagrcnuo". Odmah je poentirao posle servisa, za 40:15, da bi narednim početnim udarcem naterao Noleta na grešku...

4:3 - Novi dobar servis-gem Noleta. Istina, uz dva izgubljena poena, posle vođstva od 15:0 i 40:15, ali, uopšteno govreći, bolja, mirnija igra srpskog asa nego u prethodnim sličnim situacijama. Sledeći servira njegov suparnik.

Novak Đoković tokom meča sa Karenom Hačanovim na Rolan Garosu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

3:3 - Uvodni poen šestog gema, u kome su takmaci briljirali na mreži, da bi potom Noletov lob bio za nijasnu prejak, najavio je zanimljivu borbu koja je usledila. Hačanov je uspeo da dođe do 30:15 odličnim dropšotom, dok je na onaj naredni takav pokušaj - Nole pravovremeno reagovao i, potom, bekhend volej udarcem poravnao rezultat. Rus je uspeo da dobrim servisom dođe do 40:30, a duga razmena koja je usledila - okončana je Novakovim kiksom: loš udarac rivala "pozvao" je Srbina ka mreži, a on umesto da poentira, lopticu je upravo u mrežu i poslao.

Noletov lob koji je za malo bio neprecizan / TV Eurosport

3:2 - Isprva je delovao prilično impresivno Đoković u još jednom servis gemu: poveo je sa 30:0 odličnim početnm udarcima, potom mu malo nedostajalo da iz defanzive poentira (pogodio je mrežu), a do 40:15 došao asom. Ali, u dužoj razmeni koja je usledila ponovo je mreža bila saveznik Hačanova, da bi se zatim dogodila dvostruka servis greška srpskog tenisera. To ga, međutim, nije omelo da u nastavku dođe do dva poena u nizu, time i gema.

2:2 - Šteta! Novak je posle izvrsne, izvrsne igre u odbrani uspeo da povede sa 15:30, no onda su usledila dva razorna servisa Hačanova, što mu je u dosadašnjem toku meča i bilo najjače oružje. Ipak, Rus je potom, iznenađujuće, napravio dvostruku servis grešku, da bi Nole potom na drugi servis suparnika - lopticu poslao u aut. To je vratilo samopouzdanje 11. teniseru sveta, koji je izvanredno "skraćenom lopticom" osvojio gem.

2:1 - Kao da je "proradio" Noletov servis na onaj način na koji to ume da bude slučaj. Njime je za tili čas stigao do 40:0, potom propustio priliku da sa "nulom" osvoji gem, no servis-volej igra mu je posle ukupno deset minuta nadmetanja u drugom setu donela 2:1.

Novak Đoković servira na meču protiv Karena Hačanova na Rolan Garosu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

1:1 - Nekoliko grešaka srpskog tenisera omogućila su njegovom suparniku da kontroliše igru u servis-gemu i, uz samo jedan izgubljeni poen, poravna rezultat u drugom setu.

1:0 - Dobar servis gem Noleta do 40:0. Baš je dobro delovao, ali je onda napravio dve bekhend neiznuđene greške (čak sa 10:1 "vodi" u njima na ovom meču) i omogućio Rusu da se ponada da nije sve izgubljeno u uvodnom segmentu drugog seta. Ipak, uspeo je da rivala natera na prejak udarac, i to drugim servisom, pa je Novak poveo sa 1:0.

4:6 - Set za Hačanova! Šteta! Nole je uspeo da preuzme inicijativu u prvom poenu, no jedan forhend je poslao u aut, pa umesto da povede sa 0:15 imao je toliki zaostatak. Odmah potom je još jednom lopticu poslao van igrališta, čime se prednost Rusa udvostručila, a kada se na to nadovezao još jedan aut koji je "pogodio" Đoković, postalo je jasno da ništa od željenog brejka neće biti. Šteta, jer je u prvom poenu Srbin imao stvarno sve u svojim rukama. No, istini za volju, u ovoj uvodnoj deonici - više je pokazao njegov suparnik. A možda još više od izgubljenog seta boli što Nole uopšte ne liči na sebe...

4:5 - Bilo je baš napeto! Nole bi na momente izvanredno "vodio" igru, a na momente bi se njegova raspadala. Naročito na drugi servis. Morao je 15 puta da ponovi servis na ovom meču i samo pet poena je osvojio (učinak Rusa je 5/8), a kada se na sve to nadoveže i loše izvedena "skraćena loptica", dođe se do brejk/set lopte koju je Karen Hačanov imao. Ipak, desetim "vinerom" na meču (koliko je dostigao i njegov suparnik), Đoković je izjednačio, a potom novim, i to bekhend dijagonalom, poveo. Usledile su dve zanimljive situacije, i to ponavljanja - najpre Noletovog servisa, iako je on verovao da je bio dobar, a onda i celog poena, kada je dosuđen aut Hačanovu, a glavni sudija sišao da proveri i rekao da nije baš bilo tako. Posle osam minuta igre u ovom, devetom gemu, Hačanov je došao do druge brejk/set lopte, koju je Đoković "obrisao" dobrim servisom, da bi potom Srbin preuzeo vođstvo lukavim udarcem kojim je "skratio" lopticu tako da suparnik nije mogao do nje da stigne kako je želeo. Još jedno "pozivanje" Rusa ka mreži rešeno je u Novakovu korist, pa je tako gem pripao njemu. 

3:5 - Ne vredi. Rus izvanredno servira i dalje. Asom je osvojio gem u kome je za tili čas poveo sa 40:0, potom se poigrao malo servis-volej igrom (i izgubio poen jer je Nole izvanredno, iz defanzive, izveo forhend "pasing šot), ali, generalno govoreći, Hačanov i dalje nije imao većih problema u "svojim" gemovima. 

Karen Hačanov na meču protiv Novaka Đokovića na Rolan Garosu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

3:4 - Pripretio je Karen Hačanov iznova, jer je dobrom igrom došao do 15:30 na Noletove servise, a imao i inicijativu u narednoj razmeni. No, sjajna bekhend paralela donela mu je izjednačenje, izvanredan servis vođstvo, a gem - greška rivala. Koji će naredni servirati, a ima brejk prednosti.

2:4 - Na krilima ostvarenog brejka, Hačanov je za tili čas servisima stigao do 40:0, naredna dva poena jeste izgubio, jednom neiznuđenom i jednom iznuđenom greškom, no potom je novi početni udarac bio koban po Srbina koji je izgubio ovaj gem.

2:3 - Brejk Hačanova, kakav gem! Nakon što je prvi put na meču, posle šest poena na šest dosad uspešnih prvih servisa, Nole izgubio jednu razmenu a da mu je početni udarac bio dobar, semafor je pokazao 15:15. A onda je usledila prva nezgodna situacija po Srbina, jer je lopticom pogodio mrežu, a ona odletela u vis i "kao na tacni" bila poslužena Rusu. Hačanov je to iskoristio da, i pored dobre Noletove odbrane, povede, a na tih 15:30 nadovezala se i prva Đokovićeva dvostruka servis greška. Ruski teniser je tako stigao do dve uzastopne brejk lopte - a prvu je Đoković anulirao spektakularnim pogađanjem mesta gde se spajaju osnovna i bočna linija. Drugu - posle čak 25 razmenjenih udaraca, od kojih je poslednji, Rusov, bio neprecizan. Hačanov je potom treći put na meču probao da "skraćenom lopticom" nadmudri rivala, no fantastičan bekhend volej u borbi na mreži doneo je Novaku prednost, ali potom "nije prošao" ni Đokovićev pokušaj da "pozivanjem" suparnika ka mreži dođe do poena. Posle osam minuta borbe, ruski teniser je došao do nove brejk šanse, usled izvanrednog riterna, a onda imao zicer - no smeč je poslao pokraj terena! 

Aut posle smeča Hačanova za brejk protiv Đokovića u petom gemu četvrtfinala / TV Eurosport

Međutim, napadi Hačanova, usled savršenih riterna, omogućili su mu nove brejk šanse, a petu je iskoristio pogodivši liniju terena.

2:2 - Pri 15:!5 odigran je dosad najlepši poen na meču, a dugu razmenu, u kojoj je Nole stizao i do mreže, i da reaguje na lob, osvojio je Hačanov. Nastavivši snažno da servira, Rus je osvojio i naredna dva poena "bez otpora" i opet izjednačio. Petnaest minuta igre je proteklo, zasad bez brejk šansi.

2:1 - Igra je nastavljena da bude diktirana servisima. Kad god bi Nole svoj prvi ubacio gde treba, potpuno bi kontrolisao zbivanja na terenu, pa je uz samo jedan izgubljen poen, a i samo jednu dužu razmenu (kojom je gem okončan, jer je Hačanov za nijansu poslao loptu u aut) Đoković došao do novog vođstva.

1:1 - Uzvratio je Hačanov. I to prilično dobrim servisima. Nole se "držao" do 15:15, posle čega su tri razorna početna udarca Rusa, od kojih su dva bila bez ikakvog odgovora, donele Hačanovu izjednačenje u osvojenim gemovima.

1:0 - Interesantan gem. Prvi servis na meču Nole je poslao za nijansu prejako, ali je i "iz drugog" uspeo da povede, nateravši rivala na grešku posle sedam razmenjenih udaraca. Do 30:0 Srbin je došao jer je "ritern" Hačanova poslao lopticu prejako, a do 40:0 jer je ritern bio - preslab. Novak nije osvojio gem ni narednim poenom, ni onim posle njega, jer je u oba navrata posle drugog servisa on bio taj koji je pogrešio u igri s osnovne linije. Ipak, kada je "iz prve" ubacivao lopticu gde treba, nije bilo problema, pa je posle četiri minuta zanimljive igre Srbin poveo sa 1:0.

15.13 - Meč je počeo, prvi je na servisu srpski teniser.

Novak Đoković i Karen Hačanov pred početak četvrtfinala Rolan Garosa 2023 / TV Eurosport

15.11 - U toku je zagrevanje, a onda počinje prvi četvrtfinalni duel na Rolan Garosu. Podsetimo, svi parovi u muškoj konkurenciji su:

Karlos Alaraz (1.) - Stefanos Cicipas (5.)

Novak Đoković (3.) - Karen Hačanov (11.)

Holger Rune (6.) - Kasper Rud (4.)

Aleksander Zverev (22.) - Tomas Martin Ečeveri

15.09 - Nole je nasmejan tokom susreta sa rivalom na mreži, kada je bacan i novčić kojim se odlučivalo ko će prvi servirati.

Nole je u dobrom raspoloženju došao na meč sa Karenom Hačanovim / TV Eurosport

15.05 - Karen Hačanov prvi izlazi na teren, a za njim se iz svlačionice stepenicama koje vode na igralište penje i Nole.

Novak Đoković prilikom izlaska na teren pred meč sa Hačanovim na Rolan Garosu / TV Eurosport

Uoči meča

Podsetimo, Nole se plasirao u četvrtfinale nakon što je Peruanca Huana Pabla Variljasa savladao u tri seta, a naredni rival mu je Rus Hačanov.

Od njega je Đoković izgubio jednom i to finale - baš u Parizu, ali na tvrdoj podlozi, jer se radilo o mastersu 2018. Nakon toga je Srbin ostvario sedam uzastopnih trijumfa i vodi sa 8:1.

Po devetu pobedu protiv ovog ruskog tenisera i, time, plasman u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, Đoković će poći oko 15.10, jer je u 14.45 završen ukrajinsko-beloruski duel, a uspešnija je bila Arina Sabalenka koja je Ukrajinku Jelina Svitolinu savladala sa 6:4, 6:4.

Đoković je u nedelju oborio neverovatan rekord Rolan Garosa, koji je dosad držao zajedno sa Rafaelom Nadalom, a na sportskim stranicama portala "Novosti" pratite i dalje pohod najboljeg tenisera u istoriji - ka novom podvigu. 

Uđe li u polufinale, ljubitelje tenisa čeka novi spektakl, jer će Srbin tamo igrati sa pobednikom meča Karlos Alkaraz - Stefanos Cicipas. Njih dvojica igraju večeras od 20.15.

BONUS VIDEO: SRBIN I RUS U CENTRU PAŽNjE: Novak Đoković i Danil Medvedev zajedno na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (3)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024