FRANCUZE ZANIMALO, SRBIN IM OTKRIO! Novak Đoković spava po posebnim pravilima

Novosti online

06. 06. 2023. u 12:41

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće danas oko 15 časova protiv Rusa Karena Hačanova u četvrtfinalu Rolan Garosa, saopštili su danas organizatori.

ФРАНЦУЗЕ ЗАНИМАЛО, СРБИН ИМ ОТКРИО! Новак Ђоковић спава по посебним правилима

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj meč planiran je kao treći duel dana na terenu "Filip Šatrije". Program na ovom terenu su u 11 sati otvorile Čehinja Karolina Muhova i Ruskinja Anastasija Pavljučenkova. Po završetku ovog duela igraće Ukrajinka Elina Svitolina i Beloruskinja Arina Sabalenka. A onda na teren izlaze Rus i Srbin.

Đoković je pre tog meča govorio, odnosno otkrio šta je jedna od tajni njegovog uspeha.

- Spavanje je važnije od bilo kog drugog oblika oporavka, od bilo koje druge rutine. Volim kada odspavam osam i po sati tokom noći. Spavač sam dubokim snom, ne budim se noću. Zato se trudim da sve što treba obavim dok sam budan - rekao je Đoković.

Novak posebno podvlači značaj dubokog sna.

- Ukoliko činite značajan fizički napor tokom dana, telu je potrebno više sna. REM spavanje je najvažnije, između jedan i četiri sata ujutru. Zato se trudim da spavam dubokim snom u to vreme. Ne idem rano u krevet, ali i ne ostajem do kasno, negde oko ponoći ležem. Pokušavam da imam kvalitetnih tih osam ili devet sati sna. To pomaže u oporavku i čini me svežim i odmornim - istakao je Đoković.

Na pitanje da li upražnjava dremku tokom dana, Đoković odgovara:

- Praktikujem kratke dremke i meditaciju tokom dana. To je deo mog energetskog reseta, 10, 15 ili 30 minuta. Nekada i samo pet minuta dubokog disanja uspevaju da mi uliju dodatnu energiju i spreme me za ostatak dana. To je moja rutina - zaključio je Đoković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a