OVO NIKO ŽIV NIJE OČEKIVAO: Evo šta je Ruskinja uradila na Rolan Garosu (VIDEO)

Novosti online

30. 05. 2023. u 15:28

SVI kojima je Novak Đoković u srcu moraće malo da pričekaju na novi nastup srpskog tenisera na Rolan Garosu, ali na Otvorenom prvenstvu Francuske i u danima kada Nole ne igra ima izuzetno zanimljivih teniskih dešavanja.

ОВО НИКО ЖИВ НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Ево шта је Рускиња урадила на Ролан Гаросу (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Iako je tek početak je nadmetanja, jedna takmičarka se već istakla.

I to 16-godišnjakinja iz Rusije.

Mira Andrejeva je danas, na svom grend slem debiju, deklasirala 85. teniserku sveta, Amerikanku Alison Riske, i to sa 6:2, 6:1, za samo 57 minuta igre.

Ona je tako postala tek druga teniserka u 21. veku koja je pre 17. rođendana izgubila svega tri gema (ili manje) u pobedi na Rolan Garosu, što je pre nje pošlo za rukom samo Anastasiji Pavljučenkovoj 2008.

Pritom, ruska junakinja dana u Parizu je tek prošlog meseca napunila 16 godina.

Mira Andrejeva, rođena 29. aprila 2007. godine u Krasnojarsku, u Rusiji, ovu 2023. već je obeležila sjajnim rezultatima. Stigla je do finala Australijan opena u juniorskoj konkurenciji (izgubila meč za tu grend slem titulu od Aline Kornejeve sa 7:6(2), 4:6, 5:7), a onda je u profesionalnoj konkurenciji ostvarila 21 pobedu u 23 takmičarska nastupa, "usput" osvojivši dve ITF V60 titule.

Ovo joj je bio prvi put u životu da nastupa u glavnom delu grend slem turnira, a njena naredna suparnica biće Francuskinja Dajan Peri, 79. sa VTA liste, koja je 26. teniserku sveta, Anhelinu Kalininjinu iz Ukrajine, pobedila sa 6:2, 6:3.

Kada su Miru Andrejevu novinari Tenis TV-a pozvali da s njima popriča posle debitantske grend slem pobede, oduševila ih je sjajnim znanjem engleskom jezika, ali i šarmom koji se video u rečenicama poput toga da se nada da će je sada zvati da trenira na nekom od glavnih terena, da je od "slatkih lica" upoznala nekoliko, ali "ne računamo sada moje?", i još nekoliko zanimljivih scena, koje i vi možete pogledati:

Kada igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle pobede nad Srbinom iz Sjedinjenih Američkih Država u uvodnoj rundi, Nole će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Martina Fučoviča.

Oranizatori su nedavno saopštili kada će Novak Đoković izaći na teren.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024