"ATP LISTA" KOJU SRBIN NE ŽELI DA VIDI: Novak Đoković nije na prvom mestu

Novosti online

04. 04. 2023. u 08:57

Novak Đoković je u ponedeljak započeo 381. nedelju kao najbolji teniser sveta. Međutim, kada je u pitanju ATP trka za Završni masters u sezoni, Srbin je prvo mesto prepustio Danilu Medvedevu.

АТП ЛИСТА КОЈУ СРБИН НЕ ЖЕЛИ ДА ВИДИ: Новак Ђоковић није на првом месту

FOTO: Tanjug/AP

To su bodovi osvojeni samo u 2023. godini. Rus je sakupio 3.030 bodova. Ima 600 poena više od Đokovića, najboljeg na svetu (2.430), a 1.120 od Karlosa Alkaraza. Četvrti u borbi za Torino je Janik Siner, slede Stefanos Cicipasa, Tejlor Fric, Tomi Pol, Kameron Nori, Karen Hačanov i Frensis Tijafo, odnosno Aleks de Minor.

Medvedev, inače četvrti na ATP listi, osvojio je ove godine četiri titule – Roterdam, Dohu, Dubai i Majami. Bio je finalista Indijan Velsa, polufinalista Adelejda, a stigao je i do trećeg kola Australijan opena.

- Mislim da nikada nisam imao ovako dobar početak sezone. Obično sam najbolji na Australijan openu, gde sam dva puta stizao do finala (2021. i 2022. godine). Ove godine nisam bio dovoljno dobar u Melburnu, tako da sam srećan što sam uspeo da preokrenem stvari. Znam da mogu da igram dobro i na šljaci. Pobedio sam jednom Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa na istom turniru - prisetio se Medvedev turnira u Monte Karlu 2019. godine kada je stigao do polufinala.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!